AusOpen | Coco Gauff is Emma Raducanu de baas in strijd van nieuwe generatie

Tobias Kappelle

Geupdate 18/01/2023 om 13:10 GMT+1

Coco Gauff heeft in de tweede ronde van de Australian Open in twee sets afgerekend met Emma Raducanu. Het werd 6-3 7-6 voor de Amerikaanse. Het duel werd gezien als een strijd tussen twee tennissters die het gezicht zijn van de nieuwe generatie. Raducanu is twintig jaar oud, terwijl Gauff pas achttien jaar is. De jongste van de twee ging er uiteindelijk dus met de overwinning vandoor.

AusOpen | Gauff wint van Raducanu in tweede ronde

In de eerste set was het Coco Gauff die de beslissende break plaatste en bij een 5-3 stand voor de set mocht serveren. Dit ging echter moeilijker dan gedacht en Raducanu kreeg meerdere kansen om terug te breken. Gauff werkte de breakpoints echter weg en ging alsnog met de eerste set aan de haal.
In de tweede set liep de Amerikaanse snel uit naar een 4-1 voorsprong en leek het verzet van Raducanu gebroken. Niets was echter minder waar. De Britse pakte vier games op rij en kreeg bij een 5-4 stand zelfs meerdere setpoints. De forehand van Gauff liep voor geen meter en het leek een kwestie van tijd voordat Raducanu de wedstrijd gelijk zou trekken.

Beslissende tiebreak

Opnieuw slaagde Gauff er echter in de rug te rechten. Ze werkte de setpoints weg en maakte in de volgende servicegame geen fout. Zodoende moest een tiebreak de beslissing brengen in de tweede set. Hierin zat het Raducanu een aantal keer niet mee. Ballen vielen enkele centimeters uit of bleven achter de netband steken.
Daardoor kwamen er vier setpoints voor Gauff. Bij de derde poging was het raak. Een slimme lob zorgde ervoor dat Raducanu met de rug naar haar tegenstander stond en de bal belandde in het net. De ontlading bij Gauff was groot, die zelf ook inzag dat haar niveau aan het einde van de wedstrijd te wensen overliet.