Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Kijk live naar finale bij de mannen tussen Stefanos Tsitsipas en Novak Djokovic

Kevin van Nunen

Geupdate 28/01/2023 om 18:43 GMT+1

De eindstrijd op de Australian Open kent een ouderwets droomaffiche. Dat klinkt wellicht gek als Rafael Nadal al in de tweede ronde verliest, maar vergis je niet. Er staat veel op het spel als zondag om 09:30 uur het eerste punt wordt betwist door Stefanos Tsitsipas en Novak Djokovic. Wint de Griek zijn eerste Grand Slam of wordt het nummer 22 voor de Serviër? Kijk live op Eurosport of discovery+.

AusOpen | Tsitsipas en Djokovic blikken vooruit op finale Australian Open

Tsitsipas is dus in de race voor zijn eerste Grand Slam en als Djokovic door Grand Slam 22 te winnen inderdaad op gelijke hoogte komt met Nadal op de eeuwige ranglijst, krijgen we automatisch het antwoord op de volgende vraag: wie wordt de nieuwe nummer één op de ATP-ranglijst?
Wie zegeviert in de finale wint niet alleen de Australian Open, maar is ook de nieuwe nummer één van de wereld. Kortom, er staat zondag in de Rod Laver Arena van alles op het spel voor Tsitsipas en Djokovic. De twee zijn in Melbourne overduidelijk de besten en rolden soepel door het toernooi.
picture

AusOpen | Djokovic drijft Rublev tot wanhoop onderweg naar halve finale

Hamstring

De grootste schrik voor Djokovic, die de ballen harder raakt dan ooit, onderweg naar de finale was niet zozeer de tegenstand, maar zijn hamstring… Die hamstring zit nog ingepakt, maar Djokovic beweegt dankzij goed werk van de fysio stukken vrijer en oogt niet langer geblesseerd. Hij is er zo op vooruit gegaan dat werd gefluisterd dat de blessure fake is.
Dit tot woede van Djokovic, die totaal niet snapt waar deze suggestie vandaan komt. Het is ook de vraag of Djokovic’ vader Srdjan in de spelersbox zit, nadat hij onbedoeld op de foto ging met een Russische vlag. Ook dit leidde tot ophef, ook dit trachtte Djokovic recht te zetten door uitleg te geven bij een persconferentie.
picture

AusOpen | Wilander over critici Djokovic - "Belachelijk om te denken dat blessure is gespeeld"

Margot Robbie

Rondom Tsitsipas is het vooral interessant om na te gaan of hij in zijn tweede Grand Slam-finale, na Roland Garros 2021, wordt aangemoedigd door actrice Margot Robbie, met wie hij openlijk flirtte. Tsitsipas kwam trouwens in Parijs met 2-0 in sets voor, maar verloor alsnog… van Djokovic, die in Melbourne voor de tiende keer in de finale staat. Los daarvan oogde Tsitsipas deze week heel solide en geconcentreerd, plus in bezit van een machtige forenhand.
Tot zo ver de voorbeschouwende bespiegelingen, want zondag vanaf 09:00 uur is het tijd voor de analyse en voorbeschouwing als de uitzending van Eurosport van start gaat. De eerste rally tussen Tsitsipas en Djokovic wordt rond 09:30 uur gespeeld. Het commentaar bij de finale wordt verzorgd door Kristie Boogert.
picture

AusOpen | Tsitsipas maakt door geniaal te verdedigen fantastisch punt tegen Khachanov

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie