Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Monte Carlo | Opnieuw heeft Medvedev het aan de stok met official – deze keer wel uitschakeling

Douwe de Vries

Geupdate 12/04/2024 om 10:28 GMT+2

Net als gisteren had Daniil Medvedev het flink aan de stok met de official in Monte Carlo. In de achtste finale tegen landgenoot Karen Khachanov kon hij zichzelf weer niet beheersen. De umpire moest het ontgelden net als in de partij tegen Gaël Monfils. Dit keer werd Medvedev wel uitgeschakeld: het werd 6-3 7-5 voor Khachanov.

Monte Carlo | Opnieuw heeft Medvedev het aan de stok met official – deze keer wel uitschakeling

"Alsjeblieft, schreeuw niet tegen hem. Ook de lijnrechter kan een fout maken," was de boodschap van umpire Mohamed Lahyani. Daarna ging het dus helemaal mis wat betreft Daniil Medvedev. Zoals wel vaker namen de pure emoties de overhand bij de Rus - de nummer 4 van de ATP-ranglijst.
picture

Monte Carlo | Medvedev witheet na foute call scheidsrechter, maar wint alsnog van Monfils

Scheldkanonnades

Medvedev vond dat hij in zijn recht stond wat betreft de scheldkanonnades. Na afloop zei hij tegenover tennismedia: "Ik ben blij dat ik op een gegeven moment heb geprobeerd kalm te blijven, mijn kalmte terug te vinden, dat is wat ik dit jaar meer wilde doen. Er zullen momenten zijn dat ik nog steeds gek word, maar ik ben 99% zeker dat de bal uit was.”
Vandaag kon de Rus opnieuw zijn woede niet in bedwang houden. Ditmaal moest umpire Carlos Bernardes het ontgelden. Flink ontgelden. "Het is de tweede dag op rij. Jongens, open jullie ogen. De bal is uit. Ze weten niet meer hoe ze een partij moeten leiden. Wie gaat actie ondernemen en verantwoordelijkheid nemen?”, snauwde Medvedev richting de Braziliaanse leidsman Bernardes en zijn team.

Andere toppers

In de slotfase van de partij kreeg de Rus een strafpunt toegekend voor zijn gedrag. Het is nog niet helemaal het seizoen voor de nummer vier van de wereld, die op deze manier ook een onstuimige voorbereiding kent op Roland Garros.
De andere toppers in Monte Carlo wisten wel te winnen: vandaag bekerden Djokovic (7-5, 6-3 tegen Musetti), Tsitsipas (7-5, 7-6 tegen Zverev) en Rune (6-3, 3-6, 6-2 tegen Nagal) verder. Morgen staan er al meteen twee mooie kwartfinales op het programma: Tsitsipas tegen Khachanov en Djokovic tegen De Minaur.
picture

Daniil Medvedev in actie vandaag tijdens de ATP Monte Carlo

Foto: Getty Images

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie