Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Liveblog en speelschema dag 8 - Sinner oppermachtig, sprookje Andreeva voorbij

Kevin van Nunen

Geupdate 21/01/2024 om 13:50 GMT+1

Het opwarmen is achter de rug, vanaf nu wordt het serieus op de Australian Open! We zijn toe aan de vierde ronde en dus kunnen we langzaam inschatten of de favorieten het een beetje waarmaken. Coco Gauff en Novak Djokovic doen dat zeker, maar staan in de Nederlandse nacht gepland. De grootste uitdager overdag is Jannik Sinner. Kijk live tennis op Eurosport en volg ons liveblog.

Hoogtepunten Jannik Sinner - Karen Khachanov - Australian Open

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de Australian Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Melbourne. Je vindt hier ook updates van de toppers. We garanderen niet dat we ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.

En dan gaat het snel

De Minaur piept, kraakt en breekt in de vijfde set. Rublev blijft goed spelen en de Australiër begint fouten te maken. Met 6-0 is de vijfde set snel afgelopen, maar wat hebben we een heerlijke afsluitende wedstrijd gezien van dag 8 van de Australian Open.
picture

Australian Open | Andrey Rublev trekt aan langste eind in machtige vijfsetter met Alex de Minaur

Het is 2-1 voor De Minaur

Weer een tiebreak en weer wint De Minaur. De Australiër strijdt voor wat hij waard is, ondertussen raakt Rublev steeds gefrustreerder. De Rus schold al een aantal keer flink in zijn moedertaal en sloeg al een aantal keer met zijn racket op de grond. Kan hij zich nog herpakken?

De Minaur trekt stand gelijk

Tot frustratie van Rublev wint De Minaur de tweede set. Het Australische publiek staat op de banken. vooral toen De Minaur dit geweldige punt naast de netpaal binnensloeg tijdens de tiebreak!

Rublev wint eerste set van laatste Australiër

De Minaur (10) is de laatste Australiër in het toernooi en daarmee de grote hoop van het thuispubliek. De steun van zijn landgenoten betaalt zich nog niet helemaal uit, want Rublev wint de eerste set met 6-4.

Sprookje Andreeva is voorbij

De 16-jarige Andreeva heeft haar vierde ronde partij verloren. De Russische die stunte door eerder al Ons Jabeur uit toernooi te knikkeren en verbaasde met een indrukwekkende comeback tegen de Franse Perry heeft verloren van Krejcikova. Mirra Andreeva won de eerste set nog wel, maar moest daarna twee keer haar meerdere erkennen in de als negende geplaatste Tsjechische.
Krejcikova gaat het in de kwartfinale opnemen tegen titelhoudster Sabalenka.

Jannik Sinner naar kwartfinale

Sinner heeft aan drie sets genoeg om zich te plaatsen voor de kwartfinale! In de derde set was de Italiaan met 6-3 te sterk na de al met 6-4 en 7-5 de eerste twee binnen te slepen. Hoogtepunt in de derde set was voor Khachanov. De Rus sloeg misschien wel hét punt van dit toernooi binnen met deze heerlijke tweener!

Titelverdedigster Sabalenka naar kwartfinale

Ook de winnares van vorig jaar gaat naar de kwartfinale. Aryna Sabalenka won in een tweesetter van de Amerikaanse Amanda Anisimova. Sabalenka veroverde over de hele wedstrijd drie van haar zes kansen op een break en won daardoor met 6-3 en 6-2.

Gauff heeft aan uurtje genoeg

Coco Gauff bereikte voor het eerst de kwartfinale van de Australian Open. De Amerikaanse won in minder dan een uur tijd van de ongeplaatste Magdalena Frech. Over de gehele wedstrijd pakte de Poolse drie games: 6-1 en 6-2. Gauff neemt het in de kwartfinale op tegen Marta Kostjuk.

Djokovic simpel naar kwartfinale

Adrian Mannarino had geen schijn van kans tegen Novak Djokovic. In de eerste twee sets gunde Djoko de Fransman zelfs geen game, toen in de derde set de storm een beetje was gaan liggen, trok Mannarino nog drie games naar zich toe. Daarmee redde hij alleen de eer want de Serviër ging met de zege aan de haal: 6-0, 6-0 en 6-3.
picture

Australian Open | Novak Djokovic wint met overmacht van Mannarino en gaat naar kwartfinale

Gauff tegen Frech

Terwijl de favorieten bij de mannen steeds overtuigender hun partijen afvinken, is er bij de vrouwen sprake van kaalslag. Ons Jabeur en Elena Rabykina waren al naar huis en zaterdag verloor Iga Swiatek zeer onverwacht in de derde ronde. Kortom, Coco Gauff en Aryna Sabalenka zijn gewaarschuwd!
Gauff neemt het op tegen verrassing Magdalena Frech, die nu de Poolse eer moet hooghouden, en Amanda Anisimova mag proberen om het als eerste Sabalenka serieus lastig te maken. De Amerikaanse is he-le-maal terug op het hoogste toneel en weet wat het is om de tweede week van de Grand Slam te halen. Dat is dus niet zomaar gespeeld!
picture

Australian Open | "Ik was allang gaan slapen" - Medvedev bedankt fans na nachtduel tegen Ruusuvuori

Volop heerlijke affiches

Bij de mannen was Djokovic ongetwijfeld blij dat Adrian Mannarino erin slaagde om de telefoon van Ben Shelton op te hangen. Djokovic en Shelton liggen elkaar niet, terwijl de atypische Mannarino geen grote problemen mag opleveren. Dat zou je denken althans. De 35-jarige stond zelden zo goed te spelen als nu!
Ook interessant: loopwonder Alex de Minaur vs Andrey Rublev, die nog maar eens een kwartfinale probeert te halen. En wat te denken van Jannik Sinner tegen Karen Khachanov… het begint echt ergens op te lijken!
En dan vragen we ook nog graag uw aandacht voor Fritz-Tsitsipas en Andreeva-Krejcikova, wat een heerlijke affiches allemaal!
picture

Australian Open | Andreeva bijt zichzelf hard in eigen arm na misser en laat enorme afdruk zien

SPEELSCHEMA EN TIJDEN DAG 8 AUSTRALIAN OPEN

De eerste partijen op een baan starten om 01:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven. Het tijdsverschil met Melbourne bedraagt overigens maar liefst 10 uur.
Rod Laver Arena
Frech - Gauff (4)
Djokovic (1) - Mannarino (20) - niet voor 03:30 uur
De Minaur (10) - Rublev (5) - niet voor 09:00 uur
Sutjiadi/Venus - Gadecki/Polmans
Margaret Court Arena
Anisimova - Sabalenka (2) - niet voor 03:00 uur
Sinner (4) - Khachanov (15) - niet voor 06:00 uur
Dabrowski/Routliffe (4) - Guo/Jiang
John Cain Arena
Gonzalez/Molteni (6) - Lammons/Withrow (12)
Fritz (12) - Tsitsipas (7) - niet voor 03:30 uur
Andreeva - Krejcikova (9)
Korpatsch/Lechemia - Garcia/Mladenovic
Kudermetova/Glasspool - Krawczyk/Skupski (2)
Kia Arena
Kostyuk - Timofeeva
Alexandrova/Kalinskaya - Hunter/Siniakova (3)
Machac/Zhang - Ram/Salisbury (3)
Hunter/Ebden (1) - Kichenok/Pavic
1573 Arena
Arevalo/Pavic (10) - Krawietz/Puetz (8)
Cacic/Molchanov - Bolelli/Vavassori
Errani/Paolini - Hsieh/Mertens (2)
Mattek-Sands/Arevalo - Shibahara/Vliegen
Samsonova/Vavassori - Melichar-Martinez/Krawietz (7)

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel