Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open 2020 | Ins & Outs Halve Finale Barty - Kenin

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 30/01/2020 om 08:43 GMT+1

Sofia Kenin staat in de finale van de Australian Open, haar eerste eindstrijd op een Grand Slamtoernooi. In bloedhete weersomstandigheden in Melbourne verraste het 14de reekshoofd vriend en vijand door nummer één van de wereld Ashleigh Barty te verslaan: 7-6(6) 7-5.

Kenin

Foto: Eurosport

picture

Australian Open | Hoogtepunten Kenin - Barty

Terwijl de speciale Heat Stress Scale steeds verder doordrong in de rode zone en de temperatuur tot 39 graden Celsius steeg, traden Kenin en Barty aan in Rod Laver Arena. Publiekslieveling Barty kon zoals verwacht op veel steun rekenen, vaak in de vorm van leuke positieve spreekkoren. Ondanks de creatieve support kon de thuisspeelster niet haar topniveau halen en sloeg ze 36 onnodige fouten tegenover 33 winners. Vanaf het begin van de wedstrijd haperde de beroemde slice backhand van Barty, een slecht voorteken voor de topseed.
Daartegenover gooide Kenin haar gedisciplineerde taaiheid en onverzettelijkheid in de strijd, ook op voor haar zeer penibele momenten. In de tiebreak van de eerste set keek de Amerikaanse met Russische roots tegen een 6-4 achterstand aan. Barty kon geen gebruik maken van de twee setpoints, verloor zelfs vier punten op rij en liet vanuit een veelbelovende positie de eerste set uit handen glippen:
Ook in het tweede bedrijf was het Kenin die alle belangrijke punten naar zich toetrok, een break achterstand ongedaan maakte en wederom twee setpoints van haar tegenstandster overleefde. Het teleurgestelde publiek in het stadion en heel Australië moet terug in de wachtkamer als het gaat om een kampioen(e) uit eigen land.
In de persconferentie benoemde Barty terecht het feit dat ze twee punten was verwijderd van een zege in straight sets, maar dat ze op de cruciale momenten niet thuis gaf. Barty, een expert op het gebied van relativeren, kreeg tijdens haar gesprek met de pers hulp uit bijzondere hoek:

Kenin indrukwekkend

Na haar succesvolle seizoen 2019 werd van Kenin een ijzersterk 2020 verwacht. Dat ze de finale van de Australian Open zou bereiken, lag echter niet in de lijn der verwachting. De prestatie levert een reeks mijlpalen op voor de 21-jarige speelster en voor het Amerikaanse vrouwentennis:
Kenin, geboren in Moskou, is van jongs af aan opgeleid door haar vader Alexander. Daarnaast heeft ze vaak aanvullende hulp gekregen van bekende coaches en stond ze al op hele jonge leeftijd op de radar als een toptalent. Oude beelden van Kenin als klein schattig kind op een missie zijn opgedoken op social media:
Naast de digitale steun van ex-nummer één van de wereld Andy Roddick, kan Kenin dit toernooi in haar box in Rod Laver Arena rekenen op speciale bijval van een andere voormalig nummer één van de wereld:
De tegenstander van Kenin in de finale is de winnares van de wedstrijd tussen Simona Halep en Garbine Muguruza.
Kijk de ontknoping van de Australian Open met Eurosport en de Eurosport Player!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie