Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Thiem vs Zverev - 10 feiten en cijfers

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 30/01/2020 om 17:46 GMT+1

Waar de halve finale Novak Djokovic-Roger Federer een lange en spraakmakende geschiedenis heeft, staan Dominic Thiem en Alexander Zverev aan het begin van een hopelijk soortgelijk spectaculaire rivaliteit.

Zverev

Foto: Eurosport

Beide spelers hebben voor het eerst de halve finale gehaald op de Australian Open en strijden om een plek tegenover zevenvoudig toernooiwinnaar en titelhouder Djokovic. 10 feiten en cijfers om in de gaten te houden...
  • De winnaar van het duel wordt de achtste actieve speler om de Australian Openfinale te halen naast de Grote Vier (Djokovic, Federer, Nadal, Murray) en Marin Cilic, Jo-Wilfried Tsonga en Stan Wawrinka.
  • Als Zverev wint, wordt hij de jongste Grand Slamfinalist sinds Andy Murray op de Australian Open 2010.
  • Thiem of Zverev maakt kans om de eerste man geboren in de jaren ‘90 te zijn om een Grand Slamtoernooi te winnen.
  • Thiem en Zverev gaan voor de negende keer tegen elkaar spelen (6-2 Thiem) en voor de derde keer op een Grand Slamtoernooi. Thiem won beide eerdere ontmoetingen op het grootste tennispodium, twee keer op Roland Garros. Thiem heeft ook een 2-1 voorsprong in onderlinge ontmoetingen op hardcourt.
  • Thiem stond nooit eerder in de halve finale op de Australian Open. Zijn beste resultaat tot dusver was het behalen van de laatste 16 in 2017 en 2018.
  • Thiem kan de eerste Oostenrijkse man of vrouw worden die de Australian Openfinale haalt en is op jacht naar zijn derde Grand Slamfinale in totaal. Twee keer stond hij in de eindstrijd in Parijs. Hij won twee van zijn laatste vier halve finales op Grand Slamniveau (vier keer op Roland Garros).
  • Zverev probeert de derde Duitse man te worden om de Australian Openfinale te halen, na Boris Becker (1991, 1996) en Rainer Schuettler (2003).
  • Zverev staat voor het eerst in zijn loopbaan bij de laatste vier op een Grand Slamtoernooi. Zijn beste resultaat tot dusver was de kwartfinale op Roland Garros in 2018 en 2019.
  • Zverev gaat proberen voor het eerst in zijn loopbaan een top5-speler te kloppen op een Grand Slamtoernooi. Het wordt zijn derde poging. De hoogst genoteerde speler die Zverev heeft verslagen op een Grand Slamtoernooi is Fabio Fognini op Roland Garros vorig jaar. De Italiaan was destijds de nummer 12 van de wereld.
  • Thiem heeft vijf van zijn laatste zes wedstrijden tegen top10-spelers gewonnen en zeven van zijn laatste negen wedstrijden tegen de Grote Drie.
Kijk de halve finale tussen Dominic Thiem en Alexander Zverev live op Eurosport en de Eurosport Player!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie