Van een zwaarbevochten eindstrijd was jammer genoeg geen sprake in de Rod Laver Arena, waar Djokovic vakkundig uit lange rally’s wist te blijven, uitmuntend serveerde, retourneerde en tegelijkertijd profiteerde van een grote hoeveelheid onnodige fouten van zijn slordig spelende tegenstander. Medvedev, uitkomend in zijn eerste finale op Melbourne Park, kon zijn frustratie over de gang van zaken op momenten slecht verbergen…
Djokovic heeft goede zaken gedaan in zijn jacht op het gedeelde Grand Slamrecord bij de mannen van zijn grote rivalen Roger Federer en Rafael Nadal, die er twintig per persoon hebben gewonnen. Met negen titels op de Australian Open is de Serviër na Nadal de tweede speler met negen of meer eindzeges bij één major. De Spanjaard won reeds 13 keer op Roland Garros.
US Open
US Open | Djokovic komt wederom pas na zwakke start echt op stoom
09/09/2021 OM 08:03
De hegemonie van de Big3 blijft intact. 54 van de laatste 63 Grand Slamtoernooien zijn gewonnen door Federer, Nadal of Djokovic. De overwinning van Dominic Thiem op de US Open vorig jaar moet voorlopig als incident gezien worden en niet als begin van een nieuw tijdperk.

Djokovic "Met mijn staat van dienst verdien ik iets te zeggen"

De indrukwekkende zegereeks van Medvedev is ten einde gekomen. Na twintig achtereenvolgende winstpartijen is de 25-jarige Rus geklopt door de koning van Melbourne. Hij vertrekt wel uit Australië met de derde positie op de wereldranglijst op zak, zijn hoogste notering.

Australian Open | De speech van Novak Djokovic na zijn overwinning op Medvedev

Kijk hier de hele finale terug:
Premium
Tennis

Novak Djokovic - Daniil Medvedev

02:48:51

Herhaling
US Open
US Open | ''Van de Zandschulp kan makkelijk top-30 halen'' - Medvedev
07/09/2021 OM 21:41
US Open
US Open | Botic van de who? Kristie Boogert over de Nederlandse sensatie
07/09/2021 OM 18:15