Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Djokovic verplettert Medvedev in finale Australian Open

David Avakian

Geupdate 21/02/2021 om 15:14 GMT+1

Novak Djokovic heeft voor de negende keer in zijn loopbaan de Australian Open gewonnen. De recordkampioen in Melbourne was met 7-5 6-2 6-2 te sterk voor Daniil Medvedev. De nummer één van de wereld heeft nu 18 Grand Slamtitels in de wacht gesleept.

Highlights | Novak Djokovic - Daniil Medvedev

Van een zwaarbevochten eindstrijd was jammer genoeg geen sprake in de Rod Laver Arena, waar Djokovic vakkundig uit lange rally’s wist te blijven, uitmuntend serveerde, retourneerde en tegelijkertijd profiteerde van een grote hoeveelheid onnodige fouten van zijn slordig spelende tegenstander. Medvedev, uitkomend in zijn eerste finale op Melbourne Park, kon zijn frustratie over de gang van zaken op momenten slecht verbergen…
Djokovic heeft goede zaken gedaan in zijn jacht op het gedeelde Grand Slamrecord bij de mannen van zijn grote rivalen Roger Federer en Rafael Nadal, die er twintig per persoon hebben gewonnen. Met negen titels op de Australian Open is de Serviër na Nadal de tweede speler met negen of meer eindzeges bij één major. De Spanjaard won reeds 13 keer op Roland Garros.
De hegemonie van de Big3 blijft intact. 54 van de laatste 63 Grand Slamtoernooien zijn gewonnen door Federer, Nadal of Djokovic. De overwinning van Dominic Thiem op de US Open vorig jaar moet voorlopig als incident gezien worden en niet als begin van een nieuw tijdperk.
picture

Djokovic "Met mijn staat van dienst verdien ik iets te zeggen"

De indrukwekkende zegereeks van Medvedev is ten einde gekomen. Na twintig achtereenvolgende winstpartijen is de 25-jarige Rus geklopt door de koning van Melbourne. Hij vertrekt wel uit Australië met de derde positie op de wereldranglijst op zak, zijn hoogste notering.
picture

Australian Open | De speech van Novak Djokovic na zijn overwinning op Medvedev

Kijk hier de hele finale terug:
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie