Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Osaka grijpt tweede Australian Opentitel

David Avakian

Geupdate 20/02/2021 om 12:07 GMT+1

Naomi Osaka heeft voor de tweede keer de Australian Open op haar naam geschreven, door de Amerikaanse Jennifer Brady in twee sets te verslaan: 6-4 6-3. De ijzersterke Japanse won zodoende ook haar vierde Grand Slamtitel.

Highlights | Jennifer Brady - Naomi Osaka

In de stevig gevulde Rod Laver Arena werd een gelijkopgaande eerste set gespeeld door de nummer drie van de wereld en het 22e reekshoofd. De speelsters wisselden fraaie momenten af met de nodige slordigheden en er waren breaks over en weer. Osaka kreeg bij een 5-4 voorsprong uiteindelijk hulp van de 25-jarige finaledebutante bij het binnenhalen van de eerste set.
De tweede set startte met een dubbele break en een snelle 4-0 voorsprong voor de voormalig nummer één van de wereld, die minder fouten begon te maken met de finishlijn in zicht. Brady kon op haar beurt haar niveau niet op peil houden en zag de partij vlot uit handen glippen, totdat ze één break ongedaan maakte en er weer een pittige strijd gevoerd kon worden.
Osaka, overlever van twee matchpoints tegen Garbine Muguruza in de vierde ronde, wist de opleving van Brady beperkt te houden en maakte bij een 5-3 voorsprong met een lovegame op eigen opslag een einde aan het 1 uur en 17 minuten durende gevecht. De 23-jarige speelster heeft nog nooit een partij verloren op het moment dat ze een kwartfinale op een major heeft bereikt en kan zich met recht de beste hardcourtspeelster van het moment (blijven) noemen.
picture

Australian Open | Naomi Osaka na haar overwinning op Jennifer Brady

Na haar eindzeges op de US Open in 2018 en 2020 en op Melbourne Park in 2019 is Osaka nu viervoudig Grand Slamkampioene. Onder actieve speelsters beschikken alleen Serena Williams (23), Venus Williams (7) en Kim Clijsters (4) over vier of meer Grand Slamtitels.
Verder stijgt Osaka, die 21 wedstrijden op rij ongeslagen is, één plek op de wereldranglijst naar de tweede stek. Brady is vanaf volgende week de nummer 13 van de wereld.
Zondagochtend vanaf 09.00 uur is op Eurosport en de Eurosport App de mannenfinale tussen Novak Djokovic en Daniil Medvedev te zien!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie