Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Liveblog en speelschema dag 2 - Gauff door, Exit Murray, Rus boekt fraaie zege

Kevin van Nunen

Geupdate 15/01/2024 om 13:26 GMT+1

We zijn dankzij Jesper de Jong al verzekerd van één Nederlander in de tweede ronde van de Australian Open. Kunnen dat er twee worden? In dat geval moet Arantxa Rus maandag van Anhelina Kaninina zien te winnen. Behalve Rus zijn de ogen ook gericht op US Open-winnares Coco Gauff en Naomi Osaka, die haar comeback viert. Kijk live tennis op Eurosport en volg updates in ons liveblog.

Australian Open | Jesper de Jong maakt prachtig punt - komt door listige servicegame vierde set

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de Australian Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Melbourne. Je vindt hier ook updates van de toppers. We garanderen niet dat we ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.

Einde Osaka

Het was even mooi, maar uiteindelijk is de terugkeer van Naomi Osaka op het mondiale tennistoneel uitgelopen op een teleurstelling. De Japanse tweevoudig winnares in Melbourne moest haar meerdere erkennen in de Française Caroline Garcia, de huidige nummer negentien van de wereldranglijst.

Garcia blijft koel

Het publiek in de Rod Laver Arena is duidelijk op de hand van Naomi Osaka, maar Caroline Garcia laat in de eerste set zien waarom zij de hogere geplaatste speelster is. De Française pakt de eerste set met 6-4.

Wat kan Osaka tijdens comeback?

Naomi Osaka is terug! De tweevoudig winnares van de Happy Slam in Melbourne staat in de Rod Laver Arena tegenover Caroline Garcia. Geen gemakkelijke opgave voor de Japanse, die het toernooi twee keer wist te winnen. Maar dat was in een vorig leven. Ze is nu moeder en hopelijk verlost van haar mentale struggles.

Eindelijk weer zege op Grand Slam voor Rus!

Arantxa Rus heeft voor het eerst in vier jaar een wedstrijd op een Grand Slam gewonnen. De Nederlandse liet geen spaan heel van de Oekraiense Anhelina Kalinina, de huidige nummer dertig van de wereld. De Nederlandse was vanaf het eerste tot het laatste punt extreem gefocust en gaf slecht een game weg.

Eerste set Rus!

First blood voor de Nederlandse. Kalinina lijkt totaal niet te weten waar ze het zoeken moet en Rus walst voorlopig over haar heen. Nu lijkt een simpelweg een kwestie van doorgaan en de tweede ronde is binnen.

Rus begint aan eerste ronde

De Jong door, Van de Zandschulp naar huis. Het is nu de beurt aan Arantxa Rus. Kan Rus na een goede run ook presteren op de Slams? Ze speelt tegen Kalinina.

Zware bevalling Khachanov

De kans dat het uitdraait op een zware bevalling is bij Khachanov altijd aanwezig. Dankzij twee gewonnen tiebreaks blijft het wel bij een viersetter!

Exit Murray

Nee, na de spectaculaire wedstrijden van vorig jaar kon het bijna alleen maar minder worden tijdens deze editie en dat is ook gebleken. Andy Murray kan het niet bolwerken tegen de Argentijn Tomas Etcheverry en ligt uit het toernooi.

Medvedev door na opgave

Daniil Medvedev heeft de tweede ronde van de Australian Open bereikt, maar makkelijk ging het allerminst. In een bloedheet Melbourne - het kwik bereikte op een gegeven moment de 30 graden - was het de Rus die uiteindelijk het best omging met de omstandigheden. Zijn Franse opponent moest aan het begin van de vierde set opgeven vanwege kramp.
picture

Australian Open | Medvedev heeft het zwaar, maar gaat door na opgave Atmane

Gauff makkelijk door

US Open-kampioen Coco Gauff heeft een klinkende zege geboekt in haar eersterondepartij. De 19-jarige Amerikaanse versloeg de Slowaakse Anna Karolina Schmiedlova met 6-3 6-0 en bevestigde daarmee haar indrukwekkende vorm zo vroeg in het nieuwe jaar.
picture

Australian Open | Gauff kent geen moeite met Schmiedlova en gaat eenvoudig naar tweede ronde

Exit Vondrousova

De Australian Open 2024 is uitgedraaid op een nachtmerrie voor Marketa Vondrousova. De Tsjechische werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Dayana Yastremska, die zich via de kwalificaties naar het hoofdschema had weten te slaan. Alsof eliminatie nog niet vervelend genoeg is, won Vondrousova slechts drie games.

Murray in actie!

Ook Andy Murray is weer van de partij in Melbourne dit jaar. Tijdens de vorige editie had de drievoudig Grand Slam-winnaar een aantal memorabele marathonpartijen tegen onder meer Berrettini en Kokkinakis. Na het zien van deze rally lijkt het erop alsof dat zomaar weer eens zou kunnen gebeuren.

Dag twee in volle gang!

Goedemorgen! Dag twee in Melbourne en we vallen meteen in een spannende pot, waar Karen Khachanov zojuist op gelijke hoogte komt tegen de Duitser Daniel Altmaier.

Wat kan Gauff na winst US Open?

De vrouwen spelen maandag, op papier, de meest interessante partijen in Melbourne, tijdens dag 2 van de Australian Open. Coco Gauff komt bijvoorbeeld in actie. De Amerikaanse won de laatste Grand Slam van 2023, de US Open, en er wordt door experts verwacht dat de negentienjarige Gauff nog veel meer succes zal vieren.
Volgt dat succes al direct tijdens deze Australian Open? Dat moet nog blijken. De als vierde geplaatste Amerikaanse speelt maandag tegen Anna Karolina Schmiedlova, maar er staat nog veel meer boeiends te gebeuren. Wat te denken van Carolina Garcia vs Naomi Osaka die haar comeback viert? En Ons Jabeur?
picture

US Open | Negentienjarige Coco Gauff bereikt het allerhoogste door Grand Slam te winnen

Rus in actie tegen Kalinina

Alsof dat nog niet genoeg is, spelen bij de mannen Daniil Medvedev en Stefanos Tsitsipas, die beiden weten wat ervoor nodig is om de finale te bereiken. Tsitsipas speelt overigens niet tegen Matteo Berrettini, die zich geblesseerd moest afmelden, maar Zizou Bergs die als lucky loser werd opgevist.
Tenslotte kan in de loop van de ochtend de aandacht gericht op Arantxa Rus. Rus houdt de Nederlandse eer hoog bij de vrouwen. Ze was direct tot het hoofdschema toegelaten, maar het zat niet onwijs mee bij de loting gezien de koppeling met Anhelina Kalinina, die als 24ste is geplaatst. Heeft Rus een goede dag?
picture

Australian Open | Ballenmeisje krijgt schrik van haar leven - Boze Kotov mept bal tegen hek

Speelschema en tijden dag 2 Australian Open

De eerste partijen op een baan starten om 01:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven. Het tijdsverschil met Melbourne bedraagt overigens maar liefst 10 uur.
Rod Laver Arena
Schmiedlova - Gauff (4) - vanaf 02:00 uur
Bergs - Tsitsipas (7)
De Minaur (10) - Raonic - niet voor 09:00 uur
Garcia (16) - Osaka
Margaret Court Arena
Atmane - Medvedev (3) - niet voor 02:00 uur
Pavlyuchenkova - Vekic (21)
Jabeur (6) - Starodubtseva - niet voor 09:00 uur
Auger-Aliassime (27) - Thiem
John Cain Arena
Yastremska - Vondrousova (7)
Popyrin - Polmans
Frech - Saville
Jasika - Hurkacz (9)
Kia Arena
Hunter - Errani
Mannarino (20) - Wawrinka
Murray - Etcheverry (30)
Fruhvirtova - Haddad Maia (10)
1573 Arena
Svitolina (19) - Preston
Bautista Agut - Shelton (16)
Altmaier - Khachanov (15)
Kalinina (24) - Rus
Court 3
Noskova - Bouzkova (31)
Alexandrova (17) - Siegemund
Vukic - Thompson
Hijikata - Struff (24)
Court 5
Kypson - Ruusuvuori
Ferro - Kessler
Cristian - Siniakova
Muller - Grenier
Court 6
Day - Tomova
Duckworth - Van Assche
Hanfmann - Monfils
Townsend - Badosa
Court 7
Wickmayer - Gracheva
Juvan - Potapova (23)
Shapovalov - Mensik
Zhang - Coria
Court 8
Podoroska - Zidansek
Lestienne - Davidovich Fokina (23)
Sherif - Mertens (25)
Humbert (21) - Goffin
Court 12
Carballes Baena - Gaston
Maria - Osorio
Marterer - Borges
Andreeva - Pera
Court 13
Cobolli - Jarry (18)
Shnaider - Paolini (26)
Eubanks - Daniel
Golubic - Kudermetova (15)
Court 14
Musetti (25) - Bronzi
Kostyuk - Liu
Putintseva - Zakharova
Kecmanovic - Watanuki
Court 17
Korda (29) - Kopriva
Masarova - Sasnovich
Tabilo - Kovacevic
Kalinskaya - Volynets

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie