AusOpen | Collins verrast Swiatek en staat voor het eerst in Grand Slam-finale

Wian Slendebroek

Geupdate 27/01/2022 om 13:39 GMT+1

Danielle Collins heeft de finale van de Australian Open bereikt door de Poolse Iga Swiatek met 6-4 6-1 te verslaan. Collins gaf met haar aggresieve spel de twintigjarige Swiatek geen moment de kans om in de wedstrijd te komen. Collins, die in 2019 al de halve finales in Melbourne bereikte, staat zaterdag tegenover Ashleigh Barty in haar eerste Grand Slam-finale.

AusOpen | Collins bereikt voor het eerst finale door Swiatek van de baan te slaan

Danielle Collins liet meteen zien dat met haar niet te spotten viel. Ondanks een lagere plek op de plaatsingslijst 27 om 7 nam ze meteen brutaal de leiding. Ze pakte vier games op rij en kwam op 4-0. Collins verloor daarna haar focus op momenten en liet de Poolse terugkomen tot 5-4. Mede door twee aces won ze de game en de set met 6-4.
Collins pakte in de tweede set haar goede spel weer op. De Amerikaanse die lang uitkwam in het Amerikaanse collegecircuit en pas sinds 2016 professioneel tennist hield de Poolse onder druk door keiharde slagen. Matige services werden genadeloos afgestraft door harde returns.
Ook in de tweede set pakte ze meteen twee breaks en kwam op 4-0. Toen Swiatek op 5-1 moest serveren om in de wedstrijd te blijven sloeg Collins toe. De 28-jarige kreeg twee matchpoints waarvan ze haar tweede verzilverde.

Finale tegen Barty

Collins staat zaterdag tegenover Ashleigh Barty. De Australische versloeg eerder vandaag met speels gemak de andere Amerikaanse in het toernooi Madison Keys. Van de vier eerdere ontmoetingen tussen hen won Barty er drie. De laatste ontmoeting in 2021 trok Collins aan het langste eind.

AusOpen | Barty bereikt finale na simpele wedstrijd

Waar kijk je?

De Australian Open wordt tussen 17 en 30 januari gespeeld op de banen van Melbourne Park en vormt een garantie voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.