Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | “Ik vroeg Rafa: ben je nooit moe?” - Medvedev staat versteld van comeback Nadal

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 30/01/2022 om 15:56 GMT+1

Daniil Medvedev heeft Rafael Nadal met groot respect gefeliciteerd als winnaar van de Australian Open en nieuwe houder van het record met 21 Grand Slam-titels. Medvedev gaf een 2-0 voorsprong in sets uit handen, waarna hij het hoofd moest buigen. “Ik vroeg Rafa: ben je nooit moe?”

Medvedev zag de hoofdprijs aan zich voorbijgaan door een comeback van Nadal

Foto: AFP

De vijfenhalf uur lange tweestrijd leek een zwaardere tol te eisen van Medvedev dan van de 35-jarige Nadal, die ook nog eens een achterstand moest zien weg te werken. De Rus kreeg enkele massages van de fysio, waarbij vooral het bovenbeen aandacht nodig had.
Hoewel Medvedev op momenten dat hij in het nauw kwam nogal flink van zich afbeet de laatste twee weken, is zijn respect voor Nadal zó groot dat hij uiteraard mooie woorden sprak bij de prijsuitreiking.

Groot kampioen

“Rafa, je bent een groot kampioen. Je hebt het verdiend. Van harte gefeliciteerd aan jou en je team. Ik wil ook mijn team bedanken en mijn vrouw. Al is die niet hier aanwezig en weet ik niet of thuis de televisie deze nederlaag heeft overleefd…”
Nadal bedankte vervolgens op zijn beurt Medvedev voor het verzorgen van pittige tegenstand, op een zeer bijzonder moment in zijn loopbaan. "Daniil, ik weet zeker dat jij vroeg of laat ook met deze beker staat. Jij bent ook een groot kampioen. Ik weet hoe het is om hier een teleurstelling te verwerken, maar dat zegt niets over wat er nog kan komen."
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie