Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Djokovic en Alcaraz vervolgen rivaliteit, Swiatek vs Sabalenka - kijk live op Eurosport

Kevin van Nunen

Geupdate 12/01/2024 om 12:15 GMT+1

We hebben er twee weken op moeten wachten, maar tussen 14 en 28 januari is het raak. Dan staat met de Australian Open het eerste grote sportevenement van 2024 op het programma. Voor de Grand Slams ben je ook dit jaar weer aan het juiste adres bij Eurosport en discovery+. Geniet zonder reclame van alle rally’s en een vervolg van de epische strijd tussen Novak Djokovic en Carlos Alcaraz.

AusOpen | Alle opgekropte emoties komen los bij Novak Djokovic na winnen 22ste Grand Slam-titel

De Happy Slam in Melbourne is de favoriete major van Djokovic. De Serviër stond maar liefst tien keer met de hoofdprijs in zijn handen. Alcaraz kwam nog niet verder dan de derde ronde – mede door een afmelding begin 2023 als gevolg van een blessure – maar toch wordt hij gezien als grootste uitdager.
Er komt een moment waarop de 36-jarige Djokovic er niet langer in slaagt om de aanvallen van de nieuwe generatie af te slaan – of net als Rafael Nadal wordt ingehaald door de tijd – maar of dat de komende twee weken te gebeuren staat…? De twintigjarige Alcaraz is trouwens verre van de enige uitdager...
picture

AusOpen | Rafael Nadal raakt geblesseerd in zijn partij tegen Mackenzie McDonald, maar geeft niet op

Sabalenka keert terug op grond van doorbraak

Schrijf de namen van Jannik Sinner en Holger Rune ook maar op. En Daniil Medvedev en Stefanos Tsitsipas weten wat het is om in de Rod Laver Arena de finale te halen. Als dark horse lijkt Alexander Zverev gezien zijn goede vorm een veilige gok.
Bij de vrouwen gaan we net zo goed een fascinerende strijd tegemoet. Iga Swiatek sloot het jaar dan toch weer af als nummer één, maar Aryna Sabalenka geeft weinig toe. Bovendien won Sabalenka vorig jaar met de Australian Open haar eerste Grand Slam.
picture

AusOpen | Van koningin dubbele fouten tot Grand Slam-winnares - Sabalenka verslaat Rybakina

Gauff hongerig na winst eerste Grand Slam

Behalve Swiatek en Azarenka wordt ook veel verwacht van Elena Rybakina, Coco Gauff, Jessica Pegula en Ons Jabeur. Het valt eigenlijk niet te voorspellen hoe de draw bij de vrouwen verloopt en dat maakt het wel zo fascinerend, zeker als er weer een verrassing is die haar kans grijpt. En wat kan Naomi Osaka klaarspelen bij haar terugkeer op het hoogste niveau?
De Nederlandse inbreng wordt verzorgd door Tallon Griekspoor – als 28ste geplaatst – en Botic van de Zandschulp bij de mannen, terwijl Arantxa Rus is verzekerd van een plekje in het hoofdtoernooi bij de vrouwen. Het zou leuk zijn als het één van hen weer eens lukt om een mooie run neer te zetten in het hoofdschema. Jesper de Jong voegde zich bij dit trio door de kwalificaties te overleven. Hij debuteert op een Grand Slam!
picture

AusOpen | Griekspoor en Van de Zandschulp dragen identieke outfit tijdens oranje onderonsje

Ook Australian Open begint nu op zondag

De bal stuitert al op discovery+ en vanaf zondag 14 januari zijn we ook van de partij met dagelijkse live-uitzendingen op de tv-kanalen van Eurosport. Inderdaad, de Australian Open begint al op zondag en duurt dus een dagje langer. We beginnen iedere dag rond 01:00 uur ’s nachts en na een hele nacht en ochtend vol toptennis sluiten we pas rond een uur of 14:00 ’s middags af met de beste analyses van de grootste experts.
Het Nederlandse commentaar wordt verzorgd door onder meer Kristie Boogert, Mariëtte Pakker, Abe Kuijl, David Avakian en Robbert Reimering, terwijl ook de internationale line-up er niet om liegt. Wat te denken van Nick Kyrgios die bij Eurosport/discovery+ aanschuift achter de microfoon? Kies voor een stream en selecteer het internationale audiospoor om te luisteren naar de inzichten van Kyrgios.
picture

AusOpen | Kyrgios waarschuwt Djokovic nog, maar slaat hem desondanks ondersteboven

Kyrgios onderdeel van line-up Eurosport

Behalve Kyrgios maken ook oud-spelers als John McEnroe, Boris Becker, Mats Wilander, Alex Corretja, Justine Henin, Barbara Schett, Tim Henman en Laura Robson deel uit van de line-up van Eurosport. Het kan niet anders of opnieuw een prachtige editie van de Australian Open gaat bijna van start.
Ready? Play!
picture

AusOpen | Wilander over critici Djokovic - "Belachelijk om te denken dat blessure is gespeeld"

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie