Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Rybakina knokt zich voorbij Pliskova en gaat naar tweede ronde

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 16/01/2024 om 11:31 GMT+1

Elena Rybakina won in de eerste ronde van de Australian Open van Karolina Pliskova. In de eerste set kende de Kazachse nummer drie van de wereld veel problemen, maar won met een tiebreak. In de tweede set was het verschil groter en plaatste Rybakina zich voor de tweede ronde.

Hoogtepunten Elena Rybakina - Karolina Pliskova - Australian Open

Karolina Pliskova, voormalig nummer één van de wereld, was niet van plan Rybakina een makkelijke avond te geven. De Tsjechische ging er in de eerste set met gestrekt been in en dat werd bijna beloond. Pliskova kreeg zelfs een setpoint, maar benutte die niet.
De set liep uiteindelijk uit op een tiebreak en ook die werd op het begin gedomineerd door Pliskova. Rybakina werd net op tijd wakker en sleepte de set op het allerlaatste moment binnen door de tiebreak met 8-6 te winnen.

OVERTUIGING

De tweede set liet Rybakina zich van een betere kant zien. Deze keer geen tiebreak en ook geen lange gelijke stand. Toch pakte ze maar één break, maar kwam eigenlijk niet meer in de problemen.
Pliskova bleef knap bij, maar had het zichtbaar veel moeilijker. Uiteindelijk werd het 6-4 en pakte Rybakina in een tweesetter de zege.
In de tweede ronde staat de Kazachse tegenover de Russische Blinkova.
picture

Australian Open | Rybakina knokt zich voorbij Pliskova en gaat naar tweede ronde

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie