Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Sabalenka blijft overtuigen, slaat zich eenvoudig langs Krejcikova

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 23/01/2024 om 13:41 GMT+1

Aryna Sabalenka lijkt de gedoodverfde favoriet te zijn om de Australian Open dit jaar te winnen. De Belarussische titelverdedigster rekent in de kwartfinale na 1 uur en 11 minuten tennissen af met de als negende geplaatste Tsjechische Barbora Krejcikova: 6-2 6-3.

Australian Open | Sabalenka blijft overtuigen, slaat zich eenvoudig langs Krejcikova

Sabalenka verloor in het gehele toernooi nog geen enkele set. Ze verloor in een wedstrijd zelfs nog niet meer dan vijf games. Met name haar derde rondepartij was overtuigend. Tegen de als 29e geplaatste Lesia Tsurenko won Sabalenka in 6-0 6-0.
Krejcikova had veel meer moeite om de kwartfinales te bereiken. Drie van haar vier eerdere wedstrijden eindigden in een driesetter. Waar Sabalenka tot dusver dit toernooi 242 minuten op de baan stond, was dat bij Krejcikova meer dan het dubbele met 524 minuten. Dat wordt nog meer als je daar de dubbelwedstrijden bij optelt.
Het niveauverschil tussen de twee op papier, was ook al snel op de baan duidelijk. De Belarussische titelverdedigster kwam rap op twee breaks voorsprong. De harde slagen van Sabalenka, waren duidelijk iets teveel voor de Tsjechische dubbelspecialiste. De tweevoudig kampioene in het dubbeltoernooi kwam nog terug tot 4-2, maar verloor de eerste set uiteindelijk met 6-2.
picture

Australian Open | Opponente Aryna Sabalenka trekt het niet meer - Ella Seidel barst in tranen uit

Doordenderen

De trein van Sabalenka bleef ook in de tweede set doordenderen. Sabalenka was in de rally duidelijk de bovenliggende partij, al haperde haar service regelmatig. Met 6-3 zette ze ook de tweede set en de wedstrijd naar haar hand.
Tegen Coco Gauff zal het wellicht nog een stukje beter moeten. De Amerikaanse tiener worstelde zich eerder op de dag langs de Oekraïense Martyna Kostyuk heen. Gauff en Sabalenka stonden zes keer eerder tegenover elkaar. Vier keer was de Amerikaanse de beste en twee keer won Sabalenka. De laatste keer dat ze tegenover elkaar stonden was in de US Open finale vorig jaar. Toen won Gauff in drie sets.
picture

Australian Open | Coco Gauff doet een dansje - voor het eerst naar de halve finale

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie