Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Ex-ijshockeyer Koltsov, partner van Aryna Sabalenka, op 42-jarige leeftijd overleden

Yannick Wezenbeek

Geupdate 19/03/2024 om 10:42 GMT+1

De partner van Aryna Sabalenka is op 42-jarige leeftijd plotseling overleden. Konstantin Koltsov was een oud-ijshockeyer en speelde jarenlang in de Amerikaanse NHL voor de Pittsburgh Penguins. Het nieuws is bevestigd door de Belarussische ijshockeybond.

Australian Open | Sabalenka bedankt team, ouders en publiek in winnaarsspeech

Dinsdagmorgen kwam het nieuws naar buiten dat Konstantin Koltsov is overleden. Eerst bracht de Russische ijshockeyclub Slavat Yulaev het nieuws naar buiten. Later werd het verschrikkelijke nieuws ook bevestigd door de Belarussische ijshockeybond.
"De Wit-Russische ijshockeybond betuigt haar meest oprechte medeleven aan de familie, vrienden en iedereen die Konstantin kende en met hem samenwerkte", schrijft de bond op de website.

Sabalenka

Koltsov is de vriend van toptennisster Aryna Sabalenka. De Belarussische is de nummer twee van de wereld en won in januari nog voor de tweede keer de Australian Open. Daar was Koltsov nog bij aanwezig.
Deze week zou Sabalenka in actie komen in Miami maar het is nog onduidelijk of zij zich ook terugtrekt uit het toernooi.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie