Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Sabalenka overklast Zheng in finale en prolongeert titel in Melbourne

Maurits ten Kate

Geupdate 27/01/2024 om 17:35 GMT+1

Het was de zege die niet uit kon blijven, maar dan moet je het altijd nog maar even doen. Aryna Sabalenka heeft haar titel in Melbourne met succes verdedigd. De Belarussische stond ook in de finale (6-3 6-2) tegen de Chinese Qinwen Zheng geen set af. Het hele toernooi heeft de nummer twee van de wereld geen set verloren en dus is de zege van Sabalenka volkomen verdiend.

Australian Open | Sabalenka overklast Zheng in finale en prolongeert titel in Melbourne

Eigenlijk was het vanaf punt één al duidelijk wie er de overhand had. Sabalenka serveerde geweldig in de beginfase en ook op de service van de Chinese was ze scherp. Ze brak direct en zette daarmee de toon voor deze finale.
De power en de dominantie waarmee Sabalenka door het toernooi heen denderde nam de Belarussische mee naar de finale. Na een 6-3 setwinst in de eerste was er ook in de tweede set geen houden aan voor Zheng. Sabalenka brak wederom direct en kwam al snel 4-1 voor. Op een 5-2 40-0 stand leek het er voor het eerst op dat er zand in de motor kwam. Zheng kreeg nog een breakkans, maar kon die niet benutten. Uiteindelijk sloeg Sabalenka dankzij een kenmerkende forehandwinner op haar vijfde matchpunt toe.
Het is dus het tweede Slam voor de nummer twee van de wereld, die dat de komende tijd ook zal blijven. Door haar zege verliest ze geen punten ten opzichte van vorig jaar. De Poolse Iga Swiatek blijft voorlopig lijstaanvoerder bij de vrouwen.
picture

Australian Open | Sabalenka reageert bij Schett - "Ongelofelijk dat ik hier twee keer win"

Speech

Na afloop kwamen zowel Zheng als Sabalenka aan het woord. Zheng was teleurgesteld, maar kon haar verlies wel accepteren. "Sabalenka speelde vandaag geweldig. Dit is een ervaring die ik ga meenemen en waar ik heel veel van kan leren. Ik heb enorm genoten van het spelen voor alle fans", aldus Zheng.
Sabalenka was spontaan zoals altijd. "Allereerst mijn felicitaties aan Qinwen (Zheng). Je hebt een geweldig toernooi gehad. Daarnaast wil ik mijn team bedanken voor alles wat ze voor me doen. Zonder jullie kon ik dit allemaal niet bereiken, maar zonder mij waren jullie ook niet zo goed."
"Als laatste wil ik mijn familie in Belarus bedanken. Alles wat ik doe, doe ik voor jullie. Ik mis jullie enorm." Sabalenka dankte op de valreep nog even het publiek in Melbourne. "Hoe kan ik jullie nou vergeten? Super bedankt voor alle steun in de afgelopen twee weken. Jullie support is wat dit toernooi zo mooi maakt en ik kan niet wachten om hier volgend jaar weer te komen", aldus een lachende en vrolijke Sabalenka.
picture

Australian Open | Sabalenka bedankt team, ouders en publiek in winnaarsspeech

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie