Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Sinner produceert geweldige comeback tegen Medvedev en wint eerste Grand Slam

Maurits ten Kate

Geupdate 28/01/2024 om 14:03 GMT+1

Jannik Sinner heeft voor het eerst in zijn loopbaan een Grand Slam op zijn naam geschreven. De Italiaan kwam in de finale tegen Daniil Medvedev terug van een 2-0 achterstand in sets (3-6 3-6 6-4 6-4 6-3) en pakt daarmee ook direct zijn eerste majortitel. De als derde geplaatste Sinner was het hele toernooi zeer dominant en is al met al de verdiende winnaar in Melbourne.

Australian Open | Sinner produceert geweldige comeback tegen Medvedev en wint eerste Grand Slam

Waar de experts in de Eurosport-studio verwachtten dat Sinner gemakkelijk zou winnen, bleek de realiteit anders te zijn. Medvedev brak Sinner in diens tweede opslagbeurt en deed dat bij een 5-3 stand nog eens over.
Sinner had in het begin van de wedstrijd totaal geen grip op het vaste spel van de als derde geplaatste Rus. Medvedev bepaalde het tempo, was voor zijn doen zeer agressief en overdonderde de Italiaan. Het bracht hem in de tweede set al snel op een 5-1 voorsprong.
Op dat moment leek de spanning er wat af te vallen voor Sinner, die terug brak en zelfs kansen had om ook de tweede break ongedaan te maken. Op het juiste moment bleek Medvedev echter koel en dankzij een aantal goede punten stelde hij alsnog de set veilig.

Momentum shift

Maar wat zich aan leek te dienen aan het einde van de tweede set - het feit dat Sinner beter in de wedstrijd kwam - zette zich door in de derde. De als vierde geplaatste Italiaan nam steeds meer het heft in handen, ging meer uithalen en zette daarmee Medvedev steeds meer onder druk. Zijn eerste en tevens enige verzilverde breakpunt bij een 5-4 stand leverde hem direct setwinst op.
Het momentum was daarmee geshift en was nu in het voordeel van Sinner. Hij kwam steeds makkelijker door zijn eigen servicegames heen en kon vaker druk uitoefenen in de opslagbeurten van Medvedev. Ondanks breakkansen aan beide kanten bleef de set tot aan 5-4 gelijk opgaan, totdat Sinner ineens toesloeg, net zoals in de derde set.

Vijfde set - alweer voor Medvedev

Een vijfde set moest uitwijzen wie er met de titel in Melbourne vandoor zou gaan. Medvedev had op dat moment al meer dan 24 uur in het hele toernooi op de baan gestaan, bijna zes uur meer dan zijn Italiaanse opponent. Hoe meer de wedstrijd vorderde, hoe meer de vermoeidheid leek toe te slaan bij de Rus.
Het lukte hem steeds minder vaak om onder de druk van Sinner uit te komen en een break in de zesde game was de genadeklap voor Medvedev. Sinner hield zijn hoofd koel en kon de wedstrijd op 5-3 uitserveren. Met een prachtige groundstroke langs de lijn pakte hij zijn eerste major.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie