Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Zware loting Van de Zandschulp - Neemt het in openingsronde op tegen Sinner

Friso Moison

Geupdate 11/01/2024 om 12:19 GMT+1

Botic van de Zandschulp kan meteen aan de bak in de eerste ronde. De loting heeft de Nederlander gekoppeld aan nummer vier van de wereld Jannik Sinner. Ook Tallon Griekspoor en Arantxa Rus kennen hun opponent in de openingsronde.

AusOpen | ”Ik serveerde niet goed, Griekspoor wel” - Van de Zandschulp na nederlaag

De 22-jarige Sinner gaat met veel vertrouwen richting het toernooi in Melbourne. In de laatste maanden van afgelopen seizoen versloeg hij nummer één van de wereld Novak Djokovic twee keer (ATP Finals en Davis Cup) en won hij de toernooien van Peking en Wenen. Zijn beste resultaat op de Australian Open behaalde hij twee jaar geleden met de kwartfinale.
Onderweg naar de Davis Cup-triomf rekende Sinner namens Italië af met zowel Van de Zandschulp als Tallon Griekspoor. De beste prestatie van Van de Zandschulp op de Australian Open is de derde ronde in 2022.
picture

Davis Cup | Jannik Sinner doet het - Italië wint voor het eerst in 47 jaar landencompetitie tennis

Weer geen geluk Griekspoor

Zijn Nederlandse collega Griekspoor, die als nummer 28 van de wereld begint aan het toernooi in Melbourne, ontmoet in de eerste ronde Roman Safiullin. De 26-jarige Rus steekt in prima vorm, getuige zijn halvefinaleplek op het toernooi van Brisbane vorige week.
De loting heeft verder nog een paar interessante partijen uitgewezen. Zo treft verliezend finalist van vorig jaar, Stefanos Tsitsipas, voormalig Wimbledon finalist Matteo Berrettini. En neemt voormalig US Open winnaar Dominic Thiem het op tegen de Canadees Félix Auger-Aliassime. Recordkampioen Novak Djokovic heeft het makkelijker, hij trapt af tegen een qualifier.
picture

AusOpen | Tsitsipas na prachtige strijd met Sinner in vijf sets naar kwartfinale

Rus tegen Kalinina

Rus speelt in de eerste ronde tegen de Oekraïense Anhelina Kalinina, de huidige nummer 28 van de wereld. De 33-jarige Nederlandse, die zelf de 50ste plek op de WTA-ranking bezet, werd vannacht in de kwartfinale van het toernooi van Hobart uitgeschakeld door de Belgische Greet Minnen.
Ook bij de vrouwen heeft de loting verder een aantal boeiende ontmoetingen opgeleverd. Iga Swiatek, nummer één van de wereld, treft namelijk in de eerste ronde de Amerikaanse oud-winnares Sofia Kenin. En de terugkerende Naomi Osaka begint tegen de altijd sterke Carolina Garcia.
picture

AusOpen | Swiatek worstelt, maar komt boven in lastige eerste ronde tegen Niemeier

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie