Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Indian Wells | Medvedev moppert maar gaat door, Auger-Aliassime overleeft zes matchpoints

Maurits ten Kate

Geupdate 15/03/2023 om 10:28 GMT+1

Het was weer een interessante dag op Indian Wells gisteravond. Een aantal wereldtoppers kwam in actie, waaronder Daniil Medvedev en Felix Auger-Aliassime. Eerstgenoemde beleefde een kraker tegen Alexander Zverev. De Rus ging door met het mopperen op de baan. De Canadees overleefde verschillende matchpoints op zijn weg naar de kwartfinale.

Daniil Medvedev of Russia reacts to match point in his three set win over Alexander Zverev of Germany during the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden

Foto: Getty Images

De Rus versloeg Alexander Zverev in een zwaarbevochten 6-7(5) 7-6(5) 7-5 overwinning. Ondanks de zege was Medvedev wederom ontevreden over de trage omstandigheden op de baan. "Ze noemen het hardcourt. Wat een schande om dit hardcourt te noemen."
"Ik ga naar het toilet, maar het kan me niet schelen, geef me een time violation. Ik ga net zo traag zijn als deze baan. Nogmaals, het kan me niets schelen."
"Geef me vijf tijdovertredingen. Ik ga binnen een minuut. Als ze ons toestaan ​​om op zo'n baan te spelen, dan kan ik mezelf toestaan ​​om te doen wat ik wil. Het zou verboden moeten worden om hier te spelen. Een schande voor de sport", aldus de foeterende Rus.

Onvolwassen

Na de wedstrijd werd bevraagd over zijn opmerkingen tijdens de wedstrijd. De Rus gaf daarin toe een tikkeltje onvolwassen te zijn geweest.
"Ik denk echt dat het me echt afleidt en ik zou beter gewoon mijn mond kunnen houden en me focussen op de wedstrijd. Dat is wat ik zou moeten doen. Maar tegelijkertijd ben ik ook gewoon nou eenmaal zo."
"De houding die ik vandaag en tegen Ivaskha (zijn vorig tegenstander) had was onvolwassen. Maar ja, wat kan ik nog meer zeggen? Dat hoort ook bij deze sport. Je speelt een tegen een en sommige spelers kunnen zich beter afsluiten van dingen dan ik", aldus de Rus.

FAA door het oog van de naald

Felix Auger-Aliassime bereikte zijn eerste kwartfinale op Indian Wells en dat ging absoluut niet zonder slag of stoot. De Canadees moest maar liefst zes matchpoints wegwerken tegen de Amerikaan Tommy Paul.
Bij een 6-5 achterstand in de derde set kreeg Paul drie breakpoints en dus ook drie matchpunten om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de halve finalist van de Australian Open kon die niet benutten.
Ook in de tiebreak had Paul genoeg kansen om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Hij kwam met 6-3 voor, maar Auger-Aliassime pakte vijf punten op rij om de winst alsnog veilig te stellen.
picture

Indian Wells | Auger-Aliassime kruipt door oog van de naald en overleeft zes matchpoints

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie