Indian Wells | Medvedev wint, maar beklaagt zich over trage banen - "Dit accepteer ik niet"

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 13/03/2023 om 10:40 GMT+1

Daniil Medvedev heeft gisteren zijn zegereeks doorgezet dankzij een overwinning in drie sets op de Belarus Ilya Ivashka, maar simpel ging het niet. De voormalig US Open-winnaar had drie sets nodig om de bedwinger van Botic van de Zandschulp van zich af te schudden, en had veel klachten over de trage banen in de woestijn van Californië.

Daniil Medvedev.

Na het verlies van de tweede set ging de Rus tekeer tegen de scheidsrechter over de snelheid van de banen. "Ze zeggen op het factsheet dat dit een hardcourttoernooi is. Dit is geen hardcourt."
Voordat hij naar het toilet ging, zei Medvedev tegen de scheidsrechter dat hij van plan was zijn tijd te nemen, wat volgens hem gelijk zou zijn aan de trage hardcourt banen.
"Ik zal net zo traag zijn als deze baan. Ik ga 25 minuten de tijd nemen. De baan is langzaam, dus dan ga ik ook langzaam doen. Ik neem de tijd." Toen de scheidsrechter hem vertelde dat dit niet kon antwoordde Medvedev boos: "Ik accepteer dit niet."

Indian Wells | Medvedev wint, maar beklaagt zich over trage banen - "Iedereen heeft er last van"

Zegereeks

Uiteindelijk rechtte de voormalig nummer een van de wereld zijn rug door de derde set met 6-2 te winnen en zo zijn zegereeks door te zetten naar maar liefst zestien wedstrijden. Sinds de Australian Open zit Medvedev in de winning mood.
In Dubai zette Medvedev twee weken geleden Novak Djokovic in de halve finale aan de kant. Het was de eerste nederlaag voor de Australian Open-winnaar. Andrey Rublev had in de finale vervolgens ook weinig in de melk te brokkelen tegen de Russische muur.
Het is een mooie streak waar Medvedev op dit moment mee bezig is. Zijn imponerende zegereeks begon drie weken geleden tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam en is nog steeds gaande. Na zijn verlies in de derde ronde op de Australian Open tegen Sebastian Korda heeft de Rus nu dus maar liefst zestien wedstrijden achter elkaar gewonnen. In die zestien overwinningen gaf de Rus slechts vier keer een set weg.