Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WTA Finals | WTA-baas biedt excuses aan voor slechte omstandigheden in Cancun

Friso Moison

Gepubliceerd 03/11/2023 om 16:29 GMT+1

De WTA heeft zijn excuses gemaakt voor de slechte omstandigheden tijdens de WTA Finals in het Mexicaanse Cancun. Meerdere speelsters klagen over het toernooi, dat volgens de tennissters op veel vlakken niet aan de eisen voldoet. WTA-baas Steve Simon heeft in een excuusbrief laten weten dat hij de kritiek op het evenement begrijpt.

US Open | Titelverdediger Swiatek onderuit tegen angstgegner Ostapenko, verliest nummer 1-positie

“Het is duidelijk dat jullie niet blij zijn met de beslissing voor Cancun als locatie”, schrijft Simon in de brief. “Het is geen perfect evenement. We begrijpen dat de omstandigheden een uitdaging vormen en daar is de WTA verantwoordelijk voor.”
De kritiek van de speelsters richt zich vooral op de tijdelijke hardcourtbaan, die boven op een golfbaan is gebouwd. Onder anderen Aryna Sabalenka en Iga Swiatek, de nummers een en twee van de wereld, klagen over ballen die vreemd stuiteren en dat de baan ook niet vroeg genoeg klaar was om voorafgaand aan het toernooi genoeg trainingsuren te maken.
“Dit is overduidelijk niet positief voor ons”, zei Swiatek afgelopen week in een persconferentie over de omstandigheden in Cancun. Haar collega Sabalenka was nog wat steviger in haar kritiek. “Eerlijk gezegd is dit een nieuw niveau van gebrek aan respect van de WTA voor de spelers, die zich soms niet eens veilig genoeg voelen om te bewegen op de deze baan. Dit is niet het niveau dat ik verwacht van de WTA Finals.”
picture

US Open | Aryna Sabalenka sloopt racket na verloren finale tegen Gauff - achter de schermen

Niemand luistert naar ons

Eerder had Wimbledon-winnares Marketa Vondrousova ook al haar beklag gedaan over het eindejaarstoernooi. “Mijn eerste WTA Finals is helemaal niet wat ik me ervan had voorgesteld”, schreef de 24-jarige Tsjechische op Instagram. “We werken het hele jaar hard om naar de Finals te gaan en dan is dit uiteindelijk gewoon een teleurstelling. We hebben het gevoel dat niemand naar ons luistert”, aldus de mondiale nummer zes.
Naast de slechte baan mogen de speelsters ook klagen over de weersomstandigheden:
De WTA Finals naderen het einde van de groepsfase. Zaterdag zijn de halve finales en zondag is de eindstrijd. Jessica Pegula is als eerste door naar de laatste vier, de Amerikaanse bleef in groep A ongeslagen. Nederland had met Demi Schuurs een deelneemster in het dubbelspel, maar zij werd in de groepsfase uitgeschakeld.
picture

Wimbledon | Vondrousova schrijft geschiedenis - wint als eerste ongeplaatste speelster in open era

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie