Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | Nadal meldt zich na emotionele wedstrijd af om hoogzwangere vrouw bij te staan

Wian Slendebroek

Gepubliceerd 24/09/2022 om 15:43 GMT+2

Rafa Nadal laat het vervolg van de Laver Cup aan zich voorbij gaan. De Spanjaard die gisteren samen met de afscheidnemende Roger Federer de camera’s op zich gericht wist, vertrekt naar zijn vrouw op Mallorca. Zijn vrouw is namelijk zwanger van hun eerste kind en kent een zwangerschap die niet soepel loopt.

Rafael Nadal

Foto: Getty Images

Nadal had gisteren de eer om in de afscheidswedstrijd van Roger Federer als dubbelpartner van de Zwitser te fungeren. De vrienden en eeuwige rivalen verloren hun wedstrijd tegen de Amerikanen Sock en Tiafoe, maar eigenlijk was de uitslag bijzaak.
Alles stond in het teken van de Zwitser die na 24 jaar afscheid neemt van de sport. Toen hij na afloop van de wedstrijd in het zonnetje werd gezet, konden zowel Federer en Nadal hun tranen niet meer bedwingen.
picture

Laver Cup | Federer en Nadal laten tranen vrije loop tijdens optreden Ellie Goulding

Terwijl Federer het aanwezige publiek toesprak liepen de tranen zowel bij hem als zijn Spaanse rivaal over de wangen. Ook toen Ellie Goulding optrad konden de twee niet stoppen met huilen.

Terug naar huis

Na deze wedstrijd laat Nadal het dus voor gezien. De Spanjaard is al naar Mallorca vertrokken om bij zijn vrouw te zijn. Zijn vrouw Mery zou namelijk opgenomen zijn in het het ziekenhuis na complicaties tijdens haar zwangerschap van hun eerste kind.
Eigenlijk zijn deelnemers aan de Laver Cup verplicht om ook een enkelspel wedstrijd te spelen als ze bij de dubbel mee willen doen. Zowel Federer als Nadal voldoen niet aan deze eis, maar dat zal geen verdere consequentie hebben.

Vervangers

Als vervanger van Nadal is de Brit Cameron Norrie opgeroepen. Matteo Berretini was eerder al gevraagd om Federer te vervangen.

WAAR KIJK JE DE LAVER CUP?

Alle partijen en alle punten tijdens de strijd om de Laver Cup en natuurlijk het afscheid van boegbeeld Federer zie je het hele weekend lang live en exclusief op Eurosport. Wil je geheel reclamevrij kijken? Kies dan voor een stream op discovery+. Het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert en Abe Kuijl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie