Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Federer als coach van Alcaraz in plaats van Ferrero - "Dat zou ik nooit kunnen"

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 21/09/2022 om 17:43 GMT+2

Het pensioen van Roger Federer treft ook zijn opvolger Carlos Alcaraz. De Spanjaard, die dankzij zijn triomf op de US Open de jongste nummer één in de geschiedenis werd, had graag tegenover de Zwitserse legende op de baan willen staan. Op de vraag of hij zijn huidige coach Juan Carlos Ferrero zou willen ruilen voor de 20-voudig Grand Slam-winnaar, antwoordde het Spaanse supertalent duidelijk.

Roger Federer and Carlos Alcaraz

Foto: Twitter

"Dat zou ik echt niet kunnen", gaf Alcaraz toe in het Spaanse tv-programma 'El Hormiguero'. Zijn relatie met Ferrero is te bijzonder om hem zomaar op te geven.
"Ik heb altijd gezegd dat Juan Carlos mijn coach is. Hij is als een tweede vader voor mij. Ik zou hem voor niets in de wereld willen ruilen", vervolgde de 19-jarige, terwijl hij de mogelijkheid verwierp om Federer aan te nemen als een coach.
Zijn bewondering voor de 20-voudig Grand Slam-kampioen blijft echter hetzelfde. "Federer is klasse, elegantie en puur talent. Hij hield het zo lang vol omdat hij een stijl had waardoor alles er zo gemakkelijk uitzag", zei Alcaraz enthousiast op een persconferentie in Madrid.
Met betrekking tot zijn verbrijzelde droom om de Zwitsers op het veld te ontmoeten, reageerde Alcaraz kalm. 'Misschien is het zo beter. Ik verlies tenminste niet.
picture

Laver Cup | "Jammer dat ik nooit tegen Carlos Alcaraz heb kunnen spelen" - Roger Federer

Trainingsessie

Tijdens de persconferentie van Roger Federer vandaag ging de maestro in op de recente prestaties van de Spanjaard. "Het is fantastisch hoe hij heeft gepresteerd op de US Open. Dat maakt het extra jammer dat ik nooit tegen hem heb kunnen spelen."
De twee hebben ooit tegenover elkaar gestaan, zij het niet in wedstrijdverband. De twee trainden een aantal jaar geleden met elkaar op het heilige gras van Wimbledon. "Het was een fijne training. En als je met iemand goed hebt getraind, is het gemakkelijk om elkaar daarna te vragen om het nog een keer te doen. Dus vroeg ik of hij nog eens wilde spelen."
De Zwitser had toen al verwachtingen. "Ik heb hem altijd van dichtbij gevolgd. Ik wist al snel dat hij groot zou worden. De sport heeft een nieuwe superster zoals hij nodig."
picture

US Open | Alcaraz beleeft doorbraak in New York en pakt naast eerste Slam ook nummer 1-positie

WAAR KIJK JE?

Alle partijen en alle punten tijdens de strijd om de Laver Cup en natuurlijk het afscheid van boegbeeld Federer zie je het hele weekend lang live en exclusief op Eurosport. Wil je geheel reclamevrij kijken? Kies dan voor een stream op discovery+. Het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert en Abe Kuijl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie