Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Libema Open | “Hij komt niet terug om de eindjes aan elkaar te knopen” - Coach Raonic over comeback

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 17/05/2023 om 16:20 GMT+2

Milos Raonic maakt zijn langverwachte comeback bij de Libema Open. De Canadees speelde sinds juli 2021 geen wedstrijd meer door aanhoudend blessureleed. Raonic is een voormalig nummer drie van de wereld en stond in de Wimbledon-finale van 2016. Hij moest daarin zijn meerdere erkennen in een ontketende Andy Murray.

AO | Raonic in vier tiebreaks langs Wawrinka

Raonic keert na bijna twee jaar afwezigheid weer terug op de ATP Tour. De man met de kiezelharde service speelt in Rosmalen eindelijk weer op zijn favoriete gras. De 32-jarige tennisser kwam voor het laatst in actie in de Atlanta Open 2021, waarin hij bij de laatste zestien verloor van Brandon Nakashima. Raonic speelde daarvoor ook al vier maanden niet door een blessure en op gras kwam hij al sinds 2019 niet meer in actie.
De 32-jarige Raonic kan zijn beschermde ranking-status gebruiken om mee te doen aan de grotere toernooien, zoals de Libema Open. De winnaar van acht ATP-titels kan zijn beschermde status tot een maximum van twaalf toernooien gebruiken, maar Raonic kan waarschijnlijk ook op de nodige wildcards rekenen.
picture

Wimbledon | Djokovic zegeviert ten koste van Kyrgios voor de zevende keer op heilig gras

Motivatie

Mario Tudor is de coach van Raonic en hij gaf aan dat zijn pupil nog steeds erg gemotiveerd is. “Hij moet natuurlijk slechte gedachtes hebben gehad, maar wie zou dat niet hebben na het missen van bijna twee seizoenen? Milos houdt te veel van tennis en ik moet toegeven dat hij zeer veel motivatie heeft om terug te komen”, zei Tudor tegen Sportklub.
Raonic sloeg alleen al aan 16,8 miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar. “Je moet weten dat Milos niet voor het geld terugkomt, want daarin is hij verzorgd. Hij houdt gewoon heel veel van het spelletje en hij keert zeker niet terug om een beetje de eindjes aan elkaar te knopen”, aldus coach Tudor.
picture

WImbledon | Met deze twee fantastische punten breakt Van Rijthoven Djokovic

Libema Open

Raonic kan een sterk deelnemersveld verwachten in Den Bosch. Zo zijn Daniil Medvedev, Felix Auger-Aliassime en Marin Cilic van de partij. Ook Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en titelverdediger Tim van Rijthoven staan op de deelnemerslijst.
Van Rijthoven zorgde vorig jaar voor een daverende verrassing door als nummer 205 van de wereld het toernooi te winnen. Hij versloeg in de finale Medvedev met 6-4 6-1, die de dag erna weer nummer één van de wereld werd. Van Rijthoven bereikte een aantal weken later de vierde ronde van Wimbledon, waarin hij in vier sets verloor van latere winnaar Novak Djokovic.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie