Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Toronto | Jannik Sinner boekt grootste toernooizege in zijn carrière met eerste Masters-titel

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 14/08/2023 om 10:04 GMT+2

Jannik Sinner heeft zijn goede vorm onderstreept door het grootste toernooi in zijn carrière te winnen. De Italiaan zegevierde op het Masters-toernooi van Toronto. Alleen het winnen van een Grand Slam kan dit overtreffen. Dat wordt nu het grote doel voor de US Open. Sinner was in de finale te sterk voor Alex de Minaur en won met 6-4 6-1.

Toronto | Jannik Sinner boekt grootste toernooizege in zijn carrière met eerste Masters-titel

Sinner rijgt de mijlpalen aaneen deze dagen. Niet alleen won hij zijn grootste prijs sinds het spelen van professioneel tennis, ook stijgt hij naar de zesde plaats op de ATP-ranglijst. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met Matteo Berrettini. De beste Italiaan ooit was Adriano Panatta op plek vier.
Verder stijgen op de ranglijst is een zorg voor later, want eerst laat Sinner zich het zoet der victorie smaken door te genieten van zijn grote zege. De 21-jarige, zoals altijd fanatiek gesteund door zijn Carota Boys, weet zichzelf ieder jaar te verbeteren en komt stapje voor stapje dichter bij de wereldtop.

Favoriet op de US Open?

Het enige wat nu nog ontbreekt, is het winnen van een Grand Slam en de nummer één-positie van de ATP-ranglijst. Aangezien de US Open over twee weken begint, behoort Sinner nu minimaal tot de serieuze outsiders en zie je zijn naam wellicht zelfs terug in het rijtje met favorieten.
De mondiale nummer één worden, lijkt iets voor de (middel)lange termijn aangezien Carlos Alcaraz en Novak Djokovic nu nog buiten bereik zijn, maar met een goede prestatie in New York kan het wellicht snel gaan. Dit hangt natuurlijk ook af van hoe ver Alcaraz en Djokovic geraken.

Fitter en sterker

Wat opvalt is dat Sinner fitter en sterker dan ooit lijkt. Ook is er flink gesleuteld aan zijn service. De weg der geleidelijkheid pakt goed uit. “Ik was fysiek niet zo sterk toen ik jong was. Daardoor moest ik altijd hard werken en nadenken over mijn groundstrokes”, aldus Sinner over zijn machtige slagen.
“Ik heb keihard gewerkt en nu word ik ook nog eens sterker, ik ben echt groeiende. Ik kan allerlei kanten op met mijn spel en blijf maar sterker worden.”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie