Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Barcelona | Tegen De Minaur is Rafael Nadal vrij kansloos – Australiër wint met 7-5, 6-1

Douwe de Vries

Geupdate 18/04/2024 om 10:25 GMT+2

Zijn fraaie rentree gisteren tegen Flavio Cobolli (6-2, 6-3) heeft Rafael Nadal geen vervolg kunnen geven tegen Alex De Minaur. De Australiër won met 7-5, 6-1 in de tweede ronde. De nummer 644 van de wereld Nadal kon in de eerste set nog goed meekomen met ATP-nummer 11 De Minaur. Tijdens de tweede ronde was duidelijk te zien dat Nadal (nog) niet de Nadal van weleer is.

Barcelona | Tegen De Minaur is Rafael Nadal vrij kansloos – Australiër wint met 7-5, 6-1

Dertien keer al won Nadal dit ATP-toernooi. In ‘zijn’ Barcelona was het voor de voormalig nummer 1 van de wereld natuurlijk niet het uitgangspunt om de eindzege te pakken. Hij wil vooral weer in het goede ritme komen terwijl hij zijn pijlen heeft gericht op Roland Garros en de Olympische Spelen. Doch: Rafa maakte bij zijn gravelrentree tegen Cobolli best wat indruk. Zeker als je je bedenkt dat hij voor het laatst in 2022 een wedstrijd op deze ondergrond speelde.

Niet alle risico's

“Ik heb maandenlang niet kunnen serveren. Hoewel ik veel zin heb om hier te spelen en mijn uiterste best te doen, ga ik niet alle risico’s nemen met serveren. Ik moet voorzichtig zijn. Er zullen momenten zijn waarop ik me meer bevrijd voel en andere momenten waarop ik voorzichtiger ben”, zei Nadal gisteren na de partij tegenover ATP Media. Inderdaad nam hij tegen De Minaur niet alle risico’s.
Niet alleen op het gebied van serveren zo leek het. Ietwat met de tennisrem erop speelde ‘Rafa’: bijvoorbeeld naar het net doorlopen en andere risico’s nemen deed hij niet.

Topniveau tegen absolute wereldtop

In de eerste set maakte hij in totaal 23 onnodige fouten. Hoe wispelturig Nadal nu nog is, zag je wel bij andere weer geniale tennismomenten van de Spanjaard. Bij een stand van 5-5 -toen Nadal terug was gekomen van een vroege break- brak de Australiër beslissend: 7-5.

De tweede set was een kwestie van uitspelen voor De Minaur. Nadal moest veel lopen en dat viel hem, uiteraard, duidelijk zwaar. Uitgerekend op de Pista Rafa Nadal liep hij uit naar 6-1. Rafa is back. Dat zeker. Maar kan hij zijn topniveau nog halen tegen de absolute wereldtop?
picture

De Minaur in actie tijdens de partij tegen Nadal in Barcelona

Foto: Getty Images

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie