Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Goffin bekroont comeback met knappe overwinning op Tiafoe

Maurits ten Kate

Geupdate 26/05/2022 om 17:18 GMT+2

David Goffin is doorgedrongen tot de derde ronde van Roland Garros. De Belg won in vier sets van de Amerikaan Frances Tiafoe. Goffin, die lange tijd bij de top-20 spelers van de wereld hoorde, kampte jarenlang met blessures en staat nu eindelijk weer op de baan. De overwinning op de altijd gevaarlijke Tiafoe bevestigt dat de huidige nummer 48 van de wereldranglijst weer helemaal terug is.

Roland Garros | Goffin bekroont comeback met knappe overwinning op Tiafoe

Tiafoe begon sterker aan de partij dan Goffin, bij wie de service er nog niet helemaal lekker op zat. De Amerikaan brak de Belg bij een stand van 2-1 en serveerde zelf ijzersterk. De nummer 24 van de wereld kreeg in de hele eerste set geen breakpunt tegen, en dus was setwinst voor de Amerikaan een logisch gevolg.
In de tweede set kwam Goffin beter uit de startblokken. De Belg brak Tiafoe in diens eerste servicegame, maar werd weer teruggebroken toen hij de set kon uitserveren. Goffin hergroepeerde zich gelukkig in de tiebreak, die hij met maar liefst 7-1 won.
Vanaf dat moment was het Goffin die de wedstrijd meer en meer ging dicteren. Daarnaast maakte Tiafoe steeds meer unforced errors en haperde zijn service steeds vaker. De derde set ging met 6-2 naar de voormalige nummer zeven van de wereld en dankzij een break op 4-4 in de vierde set kon Goffin de wedstrijd gaan uitserveren. Op het tweede setpunt was het raak voor de 31-jarige Belg, die voor het eerst in de derde ronde van Roland Garros staat sinds 2019.

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie