Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Liveblog en speelschema dag 10 - Kraker Svitolina-Sabalenka, Djokovic en Alcaraz

Kevin van Nunen

Geupdate 06/06/2023 om 22:48 GMT+2

We komen steeds dieper in de tweede week van Roland Garros. Het kan op dag 10 dan ook niet anders of er staan enkele spraakmakende partijen op het programma in de kwartfinale. En inderdaad! Wat te denken van de kraker tussen Svitolina en Sabalenka? Daarna is het de beurt aan Djokovic, Alcaraz - Tsitsipas vult de avondsessie. Kijk live tennis op Eurosport en volg de updates in ons liveblog.

Roland Garros | Rune toont zich van slechte kant na curieus moment in derde set, Cerúndolo woest

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we Roland Garros dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Parijs. Je vindt hier ook updates van de toppers. Mis geen enkele rally via discovery+.

Afgelopen!

Toch nog een driesetter. Uiteindelijk had Alcaraz er een tiebreak en zes matchpoints in het totaal voor nodig, maar de Spanjaard rekent af met Stefanos Tsitsipas en gaat naar de gedroomde halve finale tegen Djokovic!

Spanning in de derde set

Het lukt Tsitsipas dan eindelijk om wat spanning in de wedstrijd te krijgen. De Griek komt in de derde set terug tot 5-4 en mag de volgende game zelf serveren!

De wave

Het Franse publiek wil het liefst een lange wedstrijd zien. Met het geweldige spel van Alcaraz lijkt dat er niet in te zitten, maar daar hebben de Fransen wat op verzonnen. Met de wave laten ze de partij wat langer duren!

Frustatie bij Tsitsipas bij nieuw setverlies

De Griek raakt gefrustreerd. Tsitsipas gaat in gesprek met zijn vader/trainer, neemt vervolgens teveel tijd voor zijn service, krijgt daarvoor een waarschuwing en geeft vervolgens de tweede set uit handen met een dubbele fout!

4-1!

Ook in de tweede set gaat het heel snel. Tsitsipas speelt helemaal niet slecht, maar moet alle zeilen bijzetten om ook maar een game te winnen. Alcaraz is heer en meester!

Eerste set voor Alcaraz

Er staan dertig minuten op de klok en Alcaraz heeft de eerste set al binnen. De Spanjaard is dominant en Tsitsipas heeft simpelweg geen antwoord op het spel van de nummer 1 van de wereld.

Alcaraz on fire

Tsitsipas probeert vanalles, maar komt er voorlopig niet aan te pas tegen Alcaraz. De Griek wordt voor de tweede keer gebroken in de eerste set!

Alcaraz - Tsitsipas begonnen

De wedstrijd waar iedereen op heeft gewacht. Wie gaat er in de halve finale tegen Djokovic spelen? Carlos Alcaraz en Stefanos Tsitsipas gaan er een spektakel van maken vanavond!

Djokovic naar de halve finale

De eerste twee sets had Djokovic het heel lastig met Karen Khachanov. Daarna drukte de Serviër het gaspedaal vol in en besliste de wedstrijd in de derde en vierde set met geweldig tennis. Djoko neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van Alcaraz - Tsitsipas. Komt de gedroomde halve finale tussen Djokovic en de Spaanjaard er?

Tweener!

Khachanov geeft zich nog niet gewonnen. De Rus doet er alles aan en blijft zich in de wedstrijd knokken. In de spannende vierde set wint hij een geweldige rally van Djokovic met een tweener!

Djokovic pakt de derde set

De eerste twee sets had Djokovic het heel moeilijk. In de pauze tussen de tweede en derde set ging de Serviër even naar binnen en kwam als herboren weer naar buiten. Hij maakte in de derde set gehakt van Khachanov!
picture

Roland Garros | Djokovic heerst in derde set en wint met lovegame

Weer een lovegame!

In de derde set staat Djokovic inmiddels voor met 4-2 en strooit met lovegames. Vier van de laatste vijf games waar de Serviër serveerde eindigde in 40-0!

Eerste break voor Djokovic

Het is een waar gevecht tussen Khachanov en Djokovic. De Serviër lijkt wel steeds beter in de partij te komen en verzilvert in de openingsgame van de derde set zijn eerste breakpunt van de wedstrijd!

Op het moment dat het moet!

Het was wederom geen superset van Djokovic, maar hij liet zijn beste spel zien op het moment dat het er echt om ging. De Serviër pakt de tiebreak met maar liefst 7-0 en brengt de partij weer in evenwicht.

Khachanov pakt eerste set

Djokovic kan aan de bak, want Karen Khachanov grijpt de eerste set dankzij een break in de vijfde game. De 22-voudig Grand Slam-winnaar wordt voorlopig aan het lopen gezet door de Rus en oogt als een dood vogeltje. Is er een stunt in de maak?

Break Khachanov (3-2)

Karen Khachanov is de eerste die een klap uitdeelt aan zijn tegenstander. Een lange vijfde game op de service van Djokovic gaat uiteindelijk de kant op van de Rus.

Djokovic-Khachanov begonnen!

De eerste kwartfinale bij de mannen is begonnen. Karen Khachanov gaat het opnemen tegen niemand minder dan Novak Djokovic om een plek in de halve finale. Kan de Rus voor een verrassing zorgen en de tweevoudig winnaar naar huis sturen?

Druk programma

Coco Gauff bezorgt zichzelf een druk programma deze Roland Garros. Samen met haar dubbelpartner Jessica Pegula staat ze namelijk in de halve finale. Met 6-2 7-6 verslaan de twee Amerikaanse vrouwen Anna Bondar en Greet minnen. Morgen mag Gauff het opnemen tegen Iga Swiatek in de kwartfinale van het enkelspel.

Einde van een sprookje

Ook sprookjes kennen een einde. Aryna Sabalenka verslaat Elina Svitolina met 6-4 6-4 en gaat door naar de halve finale!
picture

Roland Garros | Sabalenka zorgt voor einde aan sprookje Svitolina voor plek halve finale

Sabalenka pakt eerste set

Aryna Sabalenka heeft de eerste set van haar kwartfinale gewonnen. Lang ging de wedstrijd tussen Svitolina en de Russische gelijk op, maar op het verkeerde moment wordt de Oekraïnse gebroken, waardoor Sabalenka direct de eerste set met 6-4 kon uitserveren.

Svitolina - Sabalenka gestart

We zijn begonnen aan de tweede kwartfinale bij de dames en dat is die tussen Svitolina en Sabalenka. Krijgt het sprookje van Svitolina en Sluiter een vervolg? Het is al prachtig dat de pas net teruggekeerde tennismoeder in de kwartfinale staat, maar als je tot de laatste acht behoort, wil je natuurlijk meer. Dat wordt geen gemakkelijke opgave, tegen de winnares van de Australian Open.

Muchova wint

Karolina Muchova is door naar de halve finales! De Tjechische wint met 7-5 6-2 in twee sets van Anastasia Pavlyuchenkova. De Russin was tot nu toe de comeback-queen van dit toernooi, maar Muchova gaf haar geen enkele kans.
picture

Roland Garros | Het matchpoint bij Muchova tegen Pavlyuchenkova

Eindstation

Koolhof en Skupski kunnen hun spullen gaan pakken. Het Nederlands/Britse duo strandt net als een jaar geleden in de kwartfinales van Roland Garros. Ook toen verloren ze van Granollers en Zeballos. Met 6-3 7-6 was de wedstrijd na iets meer dan anderhalf uur tennis voorbij.
picture

Roland Garros | Matchpoint Koolhof en skupski

Muchova serveert uit

Muchova heeft de eerste set gewonnen. De Tsjechische is scherp vanaf het begin, maar de wedstrijd is alles behalve gespeeld. Pavlyuchenkova heeft er bijna een patent op om terug te komen na een 1-0 achterstand. De afgelopen drie wedstrijden begon ze allemaal met een verloren eerste set, maar ze staat wel in de kwartfinale..

Opgewarmd

Koolhof en Skupski beginnen op te warmen. De rally's worden langer en het niveau stijgt. Duidelijk te zien aan deze heerlijke dropvolley!

Matig begin

Koolhof en Skupsi stuiten op waardige tegenstanders met Granollers en Zeballos. Het Nederlands/Britse duo verliest de eerste set met 6-3 na 32 minuten tennis.

Vliegende start

Muchova kent een vliegende start. De Tsjechische breekt Pavlyuchenkova in de eerste game van de wedstrijd en verliest vervolgens ook geen punt op haar eigen servicegame.

Kwartfinales

Het is de dag van de kwartfinales. Muchova en Pavlyuchenkova trappen de dag af op het Court Philippe-Chatrier, maar ook wordt er gedubbeld. Koolhof/Skupski nemen het op tegen Granollers/Zeballos op Court Simonne-Mathieu en op Court Suzanne-Lenglen is het Bouzkova/Sorribes Tormo tegen Melichar-Martinez/Perez. Ook begint het rolstoeltennis vandaag met Griffioen, Spaargaren, Egberink, Scheffers en De Groot.
picture

Roland Garros | Matwé Middelkoop en Jean-Julien Rojer zorgen voor wereldpunt in dubbelspel

Elina Svitolina versus Aryna Sabalenka wordt een pittige wedstrijd om op dag 10 van Roland Garros mee de diepte in te gaan. Er is dit keer sprake van een Oekraïense versus een Belarussische, dus we weten al dat er geen handshake zal volgen, en over het algemeen keurt het Franse publiek dat af.
Vandaar dat Daria Kasatkina nogal ontstemd was, omdat zij een fluitconcert over zich heen kreeg terwijl ze niks liever wilde dan Svitolina feliciteren. Feit is dat het sprookje van Svitolina – en trainer Raemon Sluiter – inmiddels is aanbeland in de kwartfinale. Een prachtige prestatie van de tennismoeder, nu al!
picture

Roland Garros | Kasatkina niet blij met gejoel Frans publiek na uitblijven handshake met Svitolina

Alcaraz - Tsitsipas

Het wordt interessant om te zien of Svitolina het sprookje kan vervolgen richting de halve finale. Met de winnares van de Australian Open liegt de tegenstand er niet om. Ook de tegenstand van Novak Djokovic en Carlos Alcaraz loopt op. Van Karen Khachanov win je niet zomaar een rally en ook Stefanos Tsitsipas kan een knappe bal terugslaan.
Alcaraz - Tsitsipas is echter pas het affiche van de avondsessie. Voor die tijd hebben we vast al prachtig tennis gezien!
picture

Roland Garros | Alcaraz krijgt publiek op de banken met briljante bal langs netpaal

SPEELSCHEMA EN TIJDEN ROLAND GARROS DAG 10

De eerste partijen op een baan starten om 11:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven.
Court Philippe-Chatrier
Muchova - Pavlyuchenkova
Svitolina - Sabalenka (2) - niet voor 12:30 uur
Djokovic (3) - Khachanov (11)
Alcaraz (1) - Tsitsipas (5) - niet voor 20:15 uur
Court Suzanne-Lenglen
Bouzkova/Sorribes Tormo - Melichar-Martinez/Perez (6)
Dodig/Krajicek (4) - Krawietz/Puetz (11)
Kostyuk/Arevalo (7) - Andreescu/Venus
Court Simonne-Mathieu
Koolhof/Skupski (1) - Granollers/Zeballos (10)
Bondar/Minnen - Gauff/Pegula (2)
Sutjiadi/Middelkoop - Chan/Martin

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel