Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Liveblog en speelschema dag 14 - Swiatek wint, Belgen in dubbelfinale

Kevin van Nunen

Geupdate 10/06/2023 om 20:51 GMT+2

We zijn zaterdag op dag 14 van Roland Garros toe aan de finale bij de vrouwen. Die gaat tussen Iga Swiatek en Karolina Muchova. Swiatek gaat voor haar derde titel in Parijs, terwijl Muchova een waar sprookje beleeft. Het halen van de finale is al een overwinning op zich. Maar dat is geen reden om Swiatek zomaar de winst te gunnen. Kijk live tennis op Eurosport en volg updates in ons liveblog.

Roland Garros | Swiatek in drie sets te sterk voor Muchova in spectaculaire finale

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we Roland Garros dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Parijs. Je vindt hier ook updates van de toppers. Mis geen enkele rally via discovery+.

Gillé/Vliegen verliest finale

Helaas voor Sander Gillé en Joran Vliegen is het niet gelukt om de finale van het herendubbel winnend af te sluiten. De Belgen gingen te nonder tegen Dodig/Krajicek en dat gebeurde met duidelijke cijfers bovendien. Na een spannende eerste set was het in de tweede set snel gedaan: 3-6 1-6. Desondanks overheerst het goede gevoel van het bereiken van de finale.

Eerste set

Dodig en Krajicek winnen de eerste set. Het Kroatisch/Amerikaanse-duo brak de twee Belgen voor een 5-4 stand en serveerden vervolgens de eerste set uit.

Gelijk op

Het gaat gelijk op. Na zes games en een klein half uur tennis staat het 3-3.

Tijd om te dubbelen

Nog een heerlijke finale op het programma vanavond! De finale van de mannen dubbels tussen Dodig/Krajicek en Gille/Vliegen. "Mogelijk een levensveranderende wedstrijd voor de twee Belgen", aldus Mats Wilander!

Iga Swiatek wint Roland Garros

Iga Swiatek wint Roland Garros! Na twee uur en 46 minuten tennis is het de Poolse die dan toch aan het langste eind trekt. Met 6-2 7-5 6-4 was het een echte strijd tussen twee fantastische finalisten.

Spanning neemt toe

De negende game is een gevecht tot het laatste punt, maar Swiatek weet haar servicegame te behouden. Nu neemt de druk voor Muchova toe om ook haar volgende servicegame te winnen, want het eind van de finale begint in zicht te komen.

Fout

De verkeerde beslissing op een belangrijk moment. Muchova gaat voor een dropshot op het verkeerde moment en Swiatek trekt de stand weer gelijk. 4-4.

Druk neemt toe

Muchova pakt breekt Swiatek wederom! Weer een game voorsprong. Weer een grotere kans op de eindzege! Ijzig kalm is de Tsjechische tot nu toe in haar eerste Grand Slam-finale.

3-3

Het begint langzamerhand een sloopwedstrijd te worden. Wie kan het beste drie sets aan? Wie kan het beste drie uur tennis aan?

Gelijke stand

En dan trek Swiatek de stand weer gelijk. 2-2

Tien punten op rij

Muchova heeft tien punten op rij gewonnen. Met twee aces slaat ze zich heel snel naar een 2-0 voorsprong in de derde set.

Muchova drukt door

En de druk wordt alleen maar groter op Swiatek. Muchova wint ook de eerste game in de derde set. Een service game van Swiatek notabene!

Driesetter!

We hebben een driesetter. Muchova is de eerste speelster die een set weet te winnen van Swiatek dit toernooi! Ook is ze de eerste tennister die een set weet te winnen van Swiatek in een Grand Slam-finale!
picture

Roland Garros | Iga Swiatek en Karolina Muchova spelen tennis op het hoogste niveau

Geloof jij het nog?

Een nieuwe break! En deze keer dus weer voor Muchova. 6-5 in de tweede set. Lukt uitserveren nu wel?

Swiatek slaat terug

En plots heeft Swiatek haar niveau weer gevonden. Muchova kan niet doorzetten en de tweede set naar zich toetrekken. De servicegame van de Tsjechische wordt gewonnen door Swiatek en het staat weer gelijk.

Gevecht

Het begint een strijd te worden. Het niveau stijgt en Muchova heeft steeds vaker een antwoord terwijl de spanning bij Swiatek toeneemt. De Tsjechische gaat zelfs voor het eerst aan de leiding na een nieuw breekpunt voor 5-4 in de tweede set!

Vier gelijk

Nu gaat het gelijk op tussen de twee finalisten! 4-4 in de tweede set na bijna anderhalf uur tennis.

Break voor Muchova!

3-2! Muchova breekt Swiatek voor haar tweede game in deze tweede set. Nu mag de Tsjechische gaan serveren voor een gelijke stand!

Back in the game

Back in the game. Een soort van. Muchova wint haar eerste game in de tweede set. Toch kijkt de Tsjechische nog wel tegen een flinke achterstand aan. 3-1 voor Swiatek.

Het gaat snel

3-0 voor Swiatek in de tweede set. Muchova lijkt het geloof of het gevoel te hebben verloren. De Poolse walst over de Tsjechische heen.

Een net niet-verhaal

Het is allemaal net niet voor Muchova. Swiatek breekt de Tsjechische al in de tweede game van de tweede set en lijkt daarmee goed op weg te zijn naar weer een nieuwe Grand Slam-titel.

1-0

En dan gaat het snel. Swiatek breekt Muchova voor de tweede keer voor de setwinst. 1-0 voor de Poolse.

Eerste break

Hoe pijnlijk gaat die eerste break zijn voor Muchova. De Tjechische wint haar tweede game voor een stand van 4-2 in de eerste set.

Muchova op het scorebord

In de vierde set is het eindelijk raak voor Muchova. De Tsjechische komt op het scorebord te staan. 3-1 na 16 minuten tennis.

Swiatek zet druk

Vanaf de eerste bal is Iga Swiatek scherp. De Poolse mag beginnen met serveren en wint vrij snel de eerste game. De tweede game breekt ze direct haar tegenstandster voor een 2-0 voorsprong. Ook de derde game is in no-time voorbij in het voordeel van Swiatek.

Swiatek - Muchova

De finale is begonnen! De 22-jarige Poolse neemt het op tegen de 26-jarige Tjechische. Een frisse Swiatek, een gemotiveerde Muchova!
De finale bij de dames springt natuurlijk het meest in het oog, maar er gebeurt zaterdag in Parijs nog meer dan alleen Swiatek – Muchova. Ook voor specifiek de lage landen. Het duo Gille/Vliegen staat in de finale van het dubbelspel bij de heren, om maar iets te noemen.
picture

Roland Garros | Karolina Muchová wint waanzinnige halve finale van Aryna Sabalenka

Diede de Groot

Die finale wordt gespeeld als de festiviteiten bij de vrouwen achter de rug zijn en de winnares is gehuldigd. De vraag is of ook Diede de Groot weer wordt gehuldigd. De Nederlandse won onlangs haar honderdste enkelpartij op rij en pakte door tot en met de finale, waarin ze het opneemt tegen Kamiji. Diezelfde Kamiji komt ze ook tegen in de finale van het dubbelspel.
We weten al zeker dat de finale in het rolstoeltennis bij de heren wordt gewonnen door een Nederlander. Niet voor het eerst nemen Niels Vink en Sam Schroder het namelijk tegen elkaar op. Wie kan er juichen na alweer een onderlinge finale?
picture

Roland Garros | Diede de Groot boekt honderdste overwinning op rij in het enkelspel

SPEELSCHEMA EN TIJDEN ROLAND GARROS DAG 14

De eerste partijen op een baan starten om 11:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven.
Court Philippe-Chatrier
-
Swiatek (1) - Muchova - niet voor 15:00 uur
Dodig/Krajicek (4) - Gille/Vliegen
Court 14
De Groot (1) - Kamiji (2)
Vink (1) - Schroder (2)

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie