Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Mauresmo verklaart gebrek aan late dameswedstrijden - "Geen gemakkelijke keuze"

Maurits ten Kate

Geupdate 05/06/2023 om 12:17 GMT+2

Toernooidirecteur Amelie Mauresmo heeft in een exclusief interview met Eurosport tekst en uitleg gegeven over het gebrek aan dameswedstrijden tijdens de avondsessies van Roland Garros. De wedstrijd van zondag tussen Sloane Stephens en Aryna Sabalenka was de eerste avondwedstrijd voor vrouwen die op Court Philippe-Chatrier werd gespeeld.

French Open tennis tournament director Amelie Mauresmo talks during the press conference of Roland Garros on April 21, 2023 in Paris, France.

Foto: Getty Images

Tweevoudig Grand Slam-kampioen en toernooidirecteur van Roland Garros Mauresmo sprak exclusief met Tim Henman en Barbara Schett over waarom er zo weinig damespartijen in de avond worden gespeeld.
De planning heeft voor veel discussie gezorgd. Eurosport-expert Mats Wilander omschreef de situatie als "belachelijk". Ons Jabeur vroeg zich ook af waarom er in Parijs niet twee nachtwedstrijden zijn zoals bij andere Grand Slams.
"Ons heeft gelijk. Het feit dat we hier 's avonds maar één vrouwenwedstrijd hebben gespeeld, maakt het heel anders dan de US Open en Australian Open', zei Mauresmo. "De keuzes zijn niet makkelijk te maken en je moet met veel zaken rekening houden. Vanavond was de perfecte wedstrijd om vrouwentennis te promoten", aldus Mauresmo, doelende op de wedstrijd tussen Stephens en Sabalenka.
picture

Roland Garros | Aryna Sabalenka kent hoge pieken en diepe dalen, maar wint van Sloane Stephens

Verschillende redenen

Mauresmo benadrukt ook dat er rekening wordt gehouden met het Franse publiek. "Ik denk niet dat het publiek om 19:00 uur al op zijn stoel zal zitten. In Parijs verlaten mensen vrij laat hun werk, dus als we dan om 19:30 uur zouden beginnen, dan komen veel mensen niet op tijd. Daar wilden we iets aan doen. We zetten ook elke dag twee dames- en twee herenwedstrijden op Chatrier, wat erg belangrijk voor ons is."
“Als we vijf wedstrijden voor de dag- en nachtsessies inplannen, willen we niet om 03:00 uur 's ochtends eindigen, zoals dat bij andere toernooien gebeurt. Het is niet perfect of ideaal, maar dit zijn de twee belangrijkste redenen waarom we geen twee wedstrijden in de avond willen hebben."
Henman begreep de uitdagingen waarmee Mauresmo moet worstelen. "Ik denk dat het enorm waardevol is om een voormalig speler als toernooidirecteur te hebben omdat ze alle verschillende aspecten begrijpt die spelers meemaken op een Grand Slam. Mensen van buitenaf denken gemakkelijk dat het allemaal om de wedstrijden gaat, maar dat is niet zo. Het gaat over hotels, transport, trainingen en nog veel meer andere dingen. Zij heeft echt de kennis en expertise om deze verbeteringen door te voeren", aldus Henman.
picture

Roland Garros | De mooiste punten van dag acht in Parijs

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie