Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Craig O'Shannessy: koning van de tennisstatistiek

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 05/06/2019 om 15:22 GMT+2

In alle hedendaagse sporten spelen statistieken en gegevens tegenwoordig een steeds belangrijkere rol. De tennissport is daarop geen uitzondering. Verslaggever David Avakian, die voor Eurosport twee weken in Parijs is, sprak met tennisanalist Craig O’Shannessy, die onder andere voor de nummer 1 van de wereld bij de mannen, Novak Djokovic, werkt.

boo

Foto: Eurosport

De Australier is op elk Grand Slam aanwezig en zit de hele dag met zijn neus in de cijfers. Zo heeft hij onder andere uitgezocht of de assumptie dat rally's op Roland Garros langer zijn dan rally's op de US Open waar is. Uit dat onderzoek kwamen een aantal onverwachte resultaten naar voren.
Zoals eerder vermeld werkt O’Shannessy voor de nummer 1 van de wereld bij de mannen, de Serviër Novak Djokovic. Hij legt hier uit wat precies zijn functie is en hoe zijn werkzaamheden eruit zien.
picture

Tennisanalist Craig O'Shannessy over zijn werkzaamheden voor Novak Djokovic

Craig has helped raise my awareness of the game of tennis by making complicated statistics simple to understand and use with the players I am working with - Marcus Normann, tenniscoach en voormalig nummer 2 van de wereld.
Naast de mythe van de zogenaamd langere rallies op Roland Garros ontkracht O’Shannessy nog een fabeltje. Vaak wordt aangenomen dat Novak Djokovic en Rafael Nadal vanwege hun vastheid baat hebben bij langere rallies, maar ook dit blijkt niet waar te zijn, zo legt hij hier uit.
picture

Tennisanalist Craig O'Shannessy: ''Lange rally's geen voordeel voor Djokovic & Nadal''

Een van de grote rivalen van Djokovic is de Spaanse gravelkoning Rafael Nadal. O’Shannessy heeft goed opgelet wat de elfvoudig Roland Garros-winnaar doet na zijn service en welke tactiek je moet gebruiken om hem te verrassen. Zo laat hij zich onder andere uit over de partij die Dustin Brown speelde op Wimbledon tegen Nadal in 2015, en welk tactisch meesterplan hij toen verzon om de Spanjaard te verslaan.
picture

Tennisstrategie-analist over spelen tegen Nadal

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie