De Australier is op elk Grand Slam aanwezig en zit de hele dag met zijn neus in de cijfers. Zo heeft hij onder andere uitgezocht of de assumptie dat rally's op Roland Garros langer zijn dan rally's op de US Open waar is. Uit dat onderzoek kwamen een aantal onverwachte resultaten naar voren.
Zoals eerder vermeld werkt O’Shannessy voor de nummer 1 van de wereld bij de mannen, de Serviër Novak Djokovic. Hij legt hier uit wat precies zijn functie is en hoe zijn werkzaamheden eruit zien.
Roland-Garros
Round-up Dag 9: Djokovic nog zonder setverlies; Halep vermorzelt Swiatek
03/06/2019 OM 17:42

Tennisanalist Craig O'Shannessy over zijn werkzaamheden voor Novak Djokovic

Craig has helped raise my awareness of the game of tennis by making complicated statistics simple to understand and use with the players I am working with -
Marcus Normann, tenniscoach en voormalig nummer 2 van de wereld.
Naast de mythe van de zogenaamd langere rallies op Roland Garros ontkracht O’Shannessy nog een fabeltje. Vaak wordt aangenomen dat Novak Djokovic en Rafael Nadal vanwege hun vastheid baat hebben bij langere rallies, maar ook dit blijkt niet waar te zijn, zo legt hij hier uit.

Tennisanalist Craig O'Shannessy: ''Lange rally's geen voordeel voor Djokovic & Nadal''

Een van de grote rivalen van Djokovic is de Spaanse gravelkoning Rafael Nadal. O’Shannessy heeft goed opgelet wat de elfvoudig Roland Garros-winnaar doet na zijn service en welke tactiek je moet gebruiken om hem te verrassen. Zo laat hij zich onder andere uit over de partij die Dustin Brown speelde op Wimbledon tegen Nadal in 2015, en welk tactisch meesterplan hij toen verzon om de Spanjaard te verslaan.

Tennisstrategie-analist over spelen tegen Nadal

Roland-Garros
Round-up Dag 8: Federer makkelijk door; 19-jarige bereikt kwartfinale
02/06/2019 OM 16:35
Roland-Garros
Round-up Dag 7: Osaka ten onder; Djokovic, Zverev, Wawrinka door
01/06/2019 OM 16:28