Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Round-up Dag 8: Federer makkelijk door; 19-jarige bereikt kwartfinale

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 02/06/2019 om 18:37 GMT+2

Op dag 8 van Roland Garros geburde er weer het nodige. In onze dagelijkse round-up zetten we alles voor je op een rijtje.

Fed

Foto: Eurosport

Roger Federer heeft bij zijn return op Roland Garros de kwartfinale bereikt. De Zwitserse meester was een maatje te groot voor de Argentijn Leonardo Mayer. Het is in totaal de 54e kwartfinale in de glansrijke carrière van Federer.
Petra Martic is voor het eerst in haar leven doorgedrongen tot de kwartifnales op Roland Garros. De Kroatische was in een spannende wedstrijd net te sterk voor de Estse Kaia Kanepi: 5-7 6-2 6-4. In de volgende ronde wacht voor Martic de 19-jarige Marketa Vondrousova, die verrassend won van Anastasioa Sevastova.
Johanna Konta heeft net als Martic voor het eerst in haar leven de kwartfinale bereikt op een Grand Slam. De Engelse, die laatst op het Masters-toenooi van Rome te sterk was voor Kiki Bertens, won met 6-2 en 6-4 van de Kroatische Donna Vekic.
picture

Konta bereikt kwartfinale ten koste van Vekic

Marketa Vondrousova heeft op overtuigende wijze de kwartfinale bereikt van Roland Garros. De Tsjechische nummer 38 van de wereldranglijst was met 6-2 6-0 veel te sterk voor de Letse Anastasia Sevastova uit Letland. Vondrousova treft Kaia Kanepi of Petra Martic in de kwartfinale.
picture

Vondrousova walst over Sevastova heen

Ook Rafael Nadal heeft geen fout gemaakt op zijn route naar een twaalfde titel in Parijs. De Spanjaard was in straight sets te sterk voor de Argentijn Juan Londero. In de volgende ronde treft Nadal de winnaar van het duel tussen de Japanner Kei Nishikori en de Fransman Benoit Paire.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie