Round-up Dag 5: Osaka ontsnapt wederom; Djokovic en Zverev makkelijk door

DoorEurosport

Geupdate 30/05/2019 om 19:03 GMT+2

We zijn aanbeland bij dag 5 van Roland Garros en ook vandaag kwamen er een weer een aantal toppers in actie. We zetten de belangrijkste resultaten met bijbehorende highlights even voor je op een rijtje.

Os

Naomi Osaka heeft ook haar tweede wedstrijd op Roland Garros ternauwernood gewonnen. De Japanse had met Victoria Azarenka op papier een lastige loting, en dat bleek waarheid toen de Wit-Russin de eerste set pakte. Op het moment dat het leek dat Azarenka de partij binnen ging slepen, gingen de slagen van Osaka lopen en zo plaatste de winnares van de laatste twee Grand Slams (US Open en Australian Open) zich voor de derde ronde in Parijs.

Osaka komt ook tegen Azarenka met de schrik vrij

Serena Williams is zonder al te veel moeite doorgedrongen tot de derde ronde. De Amerikaanse was met 6-3 6-2 te sterk voor de Japanse Kurumi Nara.
Dan over naar het mannenschema. Novak Djokovic had vandaag een makkelijke middag. De Servische nummer 1 van de wereld speelde in de tweede ronde tegen de Fin Henri Laaksonen en won eenvoudig in straight sets: 6-1, 6-4, 6-3. In de derde ronde komt de winnaar van 2016 uit tegen de Italiaan Salvatore Caruso, die vandaag won van de Fransman Gilles Simon.

Djokovic maakt geen fout tegen Laaksonen

Alexander Zverev heeft zich relatief eenvoudig geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Duitser, die in de eerste ronde een zware vijfsetter speelde tegen John Millman, won in straight sets van het Zweedse talent Mikael Ymer: 6-1 6-3 7-6. In de volgende ronde treft Zverev de Servier Dusan Lajovic, die de Fransman Elliot Benchetrit versloeg.
Dominic Thiem heeft ook de derde ronde bereikt van Roland Garros. De finalist van vorig jaar had vanmiddag veel moeite met de Rus Alexander Bublik, die het publiek vermaakte met enkele onderhandse services. Thiem kwam zelfs nog een break achter in de vierde set, maar pakte op 5-2 vijf games op rij wat genoeg was voor de winst. De Oostenrijker treft in de volgende ronde de Uruguayaan Pablo Cuevas, die in zijn wedstrijd Kyle Edmund in de derde set zag opgeven.

Thiem in vier sets langs showman Bublik

Gael Monfils is dankzij een zege op landgenoot Adrian Mannarino doorgedrongen tot de derde ronde van Roland Garros. De Fransman won in straight sets: 6-3 6-4 6-4. In de volgende ronde treft Monfils wederom een landgenoot in de vorm van Antoine Hoang, die verrassend won van Fernando Verdasco.
Morgen komen onder andere Rafael Nadal en Roger Federer in actie. Nadal speelt tegen Goffin, Federer zal uitkomen tegen de Noor Casper Ruud. Al het tennis in Parijs is te volgen op Eurosport. Luister ook elke dag naar Achter de Baseline - de tennispodcast van Eurosport - waarin Abe Kuijl en David Avakian de belangrijkste resultaten en het laatste nieuws vanuit Parijs doornemen.