De clash met Pegula werd vooraf bestempeld als een lastige horde voor de Poolse nummer één van de wereld en in de het begin van de wereld leek die claim waarheid te gaan worden. Pegula kon goed meegaan in het aanvallende spel van Swiatek en bleef keurig bij.
Tot aan 2-3 ging de eerste set gelijk op, maar daarna zette de Poolse een tandje bij. Ze won vier games op rij, mede dankzij een discutabel punt bij een 3-3 stand, waarbij de bal overduidelijk twee keer de grond raakte. De scheidsrechter zag het niet, Swiatek pakte door en won de eerste set met 6-3.

Roland Garros | Swiatek benut breakpoint met bal die twee keer stuitert

Wimbledon
Wimbledon | Pattinama-Kerkhove na drie sets strijdend ten onder tegen Swiatek
30/06/2022 OM 17:28

Breekpunt

Dat leek de katalysator voor Swiatek, die daarna Pegula alleen nog maar in haar spiegel heeft gezien. Ze brak de Amerikaanse snel in de tweede set en kon die break redelijk moeiteloos vasthouden.
De tweede break plaatste ze op een 5-2 voorsprong. Op de service van Pegula was het na een hele lange game op het vierde matchpoint raak. In de halve finale gaat Swiatek uitkomen tegen de Russin Daria Kasatkina, die eerder vandaag in straight sets te sterk was voor landgenote Veronika Kudermetova.

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Roland Garros | Swiatek sloopt Riske en wint 30e wedstrijd op rij
26/05/2022 OM 15:37
BNP Paribas Open
Indian Wells | Swiatek dichter bij 'einddoel' na titel op Indian Wells
21/03/2022 OM 15:04