De 24-jarige Spaanse, die in 2016 op Roland Garros haar eerste Grand Slam-titel greep, glijdt in de eerste week soepeltjes door het toernooi. Ze had in de eerste ronde op papier een lastige tegenstander in oud-kampioene Svetlane Kutnetzova, maar die klus klaarde ze redelijk eenvoudig.
Ook met de Australische Stosur rekende Muguruza zaterdag in de derde ronde razendsnel af. De hardhitter zette meteen vol de druk erop en gaf Stosur in de eerste set geen schijn van kans: 6-0. In de tweede set leek de spanning even terug te komen (2-2), maar zover liet Muguruza het niet komen.
Waar alle schijnwerpers in het vrouwentoernooi van Parijs om diverse redenen gericht staan op Serena Williams, Maria Sjarapova, Caroline Wozniacki en Simone Halep, kan Muguruza zich redelijk in de luwte begeven. Het zo wel eens de sleutel tot een tweede titel in Parijs kunnen worden.
Roland-Garros
Roland-Garros : Kaia Kanepi vs Garbine Muguruza
22/05/2022 OM 18:19

Hoogtepunten: Muguruza versus Stosur

Nieuw: Roland Garros-abonnement
Roland Garros is elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.
Nieuw is de ‘Roland Garros-maandpas’: voor € 9,99 kun je elke bal, elke baan, elke speler in Parijs live volgen. Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je àlle Grand Slams kunnen zien? Neem dan een Grand Slam-pas (€ 19,99). Dit abonnement is 1 jaar geldig. Dus, wil je letterlijk geen bal missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Australian Open
Hoogtepunten Burel - Muguruza - Australian Open Hoogtepunten
18/01/2022 OM 03:11
Roland-Garros
Hoogtepunten Kostyuk - Muguruza - Roland-Garros Hoogtepunten
31/05/2021 OM 19:36