Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Serena is terug en Parijs zal het weten ook

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 29/05/2018 om 20:01 GMT+2

In een opvallende outfit keerde Serena Williams dinsdag terug op het grote toneel. In Parijs speelde ze haar eerste Grand Slam-wedstrijd na de geboorte van haar dochter Alexis Olympia op de eerste dag van september, vorig jaar.

Serena Williams lors du 1er tour de Roland-Garros.

Foto: Getty Images

De grote vraag was natuurlijk hoe de 36-jarige Amerikaanse zich zou houden op het zware gravel. Maar voordat die werd beantwoord, verwonderde het Parijse publiek zich vooral over de gitzwarte outfit waarin Williams op de baan verscheen. Een catsuit? Een ninja? Een duikpak? En vooral: hoe kan dit in hemelsnaam comfortabel zijn bij een temperatuur van 25 graden?
picture

Succesvolle Grand Slam-return van Serena Williams

Foto: SID

Derde toernooi na bevalling
Vragen voor later, want eerst moest er gewonnen worden van Kristyna Pliskova, de tweelingzus van wereldtopper Karolina. En daar had Williams nog best de nodige moeite mee. Ongetwiijfeld te wijten aan een gebrek aan ritme, want in de aanloop naar Roland Garros had de huidige nummer 451 van de wereld geen wedstrijd op gravel gespeeld.
Sterker, sinds haar bevalling verscheen ze slechts op twee toernooien: Indian Wells en Miami waar ze onderuit ging tegen respectievelijk zus Venus en de Japanse Naomi Osaka. Maar in Parijs liet ze zich niet verrassen door Pliskova. Het kostte wel de nodige moeite en twee stevige sets om zich te ontdoen van de Tsjechische (WTA-ranking 70): 7-6, 6-4. Willams sloeg 29 winners, maar liet ook 25 onnodige fouten van haar racket glijden.In de tweede ronde moet ze het opnemen tegen de als 17e geplaatste Ashleigh Barty uit Australië.
Nieuw: Roland Garros-abonnement
Roland Garros is elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.
Nieuw is de ‘Roland Garros-maandpas’: voor € 9,99 kun je elke bal, elke baan, elke speler in Parijs live volgen. Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je àlle Grand Slams kunnen zien? Neem dan een Grand Slam-pas (€ 19,99). Dit abonnement is 1 jaar geldig. Dus, wil je letterlijk geen bal missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie