Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | “Ze doet me denken aan Serena Williams” – Eurosport-Cube lovend over Sabalenka

Friso Moison

Geupdate 24/01/2024 om 18:55 GMT+1

Volgens de analisten in de Eurosport-Cube is Aryna Sabalenka de grote favoriet voor de Australian Open-titel. De nummer twee van de wereld speelt tot nu dan ook een zeer overtuigend toernooi. De 26-jarige Belarussische verspeelde op weg naar de halve finale maar zestien games en deelde ondertussen ook nog drie bagels uit. Sabalenka heeft in Melbourne nu twaalf wedstrijden op rij gewonnen.

Australian Open | “Ze doet me denken aan Serena Williams” – Cube lovend over Sabalenka

“Fysiek is ze zelfs beter dan vorig jaar”, vertelt Eurosport-expert Barbara Schett over Sabalenka. “De manier waarop ze over de baan beweegt, haar snelheid. Sabalenka speelt echt uitstekend. Op dit moment is zij dé favoriet voor de titel in Melbourne. Coco Gauff gaat het moeilijk krijgen in de halve finale.”
Volgens Schett (voormalig nummer zeven van de wereld) is het spel van Sabalenka de laatste jaren erg vooruitgegaan. “De kracht in haar slagen is ongelofelijk. Elk punt speelt ze met de intensiteit van een matchpoint. Ook de dubbele fouten die ze vroeger veel sloeg zijn verdwenen.”
picture

Australian Open | Sabalenka blijft overtuigen, slaat zich eenvoudig langs Krejcikova

Serena Williams

Drievoudig Australian Open-kampioen Mats Wilander moet denken aan Serena Williams als hij Sabalenka ziet spelen. “Williams speelde met veel ‘power’, maar kon ook inhouden als het moest”, vertelt Wilander. “Dat zie ik nu ook bij Sabalenka. Naast de harde slagen heeft ze ook dropshots en een goede slice backhand in huis. Ze heeft veel vertrouwen in haar kwaliteiten.”
Analist Tim Henman is het eens met zijn collega’s. “Een paar jaar geleden was het altijd wachten tot er wat fout ging bij Sabalenka. Nu speelt ze met veel vertrouwen. Er zit veel agressie in haar slagen en maakt minder onnodige fouten. Ze is hard op weg naar opnieuw een finale.”
picture

Australian Open | Opponente Aryna Sabalenka trekt het niet meer - Ella Seidel barst in tranen uit

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie