Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | “Ik weet niet of ik dit nog lang volhoud” - Nadal vreest dat pensioen aanstaande is

Kevin van Nunen

Geupdate 30/05/2022 om 12:35 GMT+2

Rafael Nadal staat in de kwartfinale van Roland Garros. Dat is niets nieuws. Bijzonder is wel dat hij een vijfsetter nodig had om zich te ontdoen van Felix Auger-Aliassime en die lange partij vormde een nieuwe aanslag op zijn toch al gehavende lichaam. Nadal durft kort voor zijn partij tegen Novak Djokovic niet te zeggen hoe lang hij dit nog kan volhouden.

Nadal moet steeds vaker tot het uiterste gaan om prestaties te kunnen leveren

Foto: Getty Images

Nadal schreef historie door tijdens de Australian Open zijn 21ste Grand Slam te winnen en leek weer eens ouderwets onverslaanbaar, maar die reeks kwam ten einde als gevolg van fysieke tegenslag. Er was sprake van problemen met de ribben, maar vergeet ook de chronische voetblessure niet.
Nadal beschouwt zichzelf niet als tijdelijk, maar chronisch geblesseerd en weet na een zoveelste rentree op 35-jarige leeftijd niet of er nog veel meer in het vat zit. Normaal spreekt ‘Rafa’ hier niet zo openlijk over, maar na zijn derde vijfsetter ooit op het Parijse gravel ging het masker eventjes af.
picture

Roland Garros | Bekijk samenvatting van heerlijke partij tussen Nadal en Auger-Aliassime

Voetblessure

“Ik sta in de kwartfinale van Roland Garros en dat doet me deugd. Ik geniet ervan dat ik hier nóg een extra jaar ben. Ik moet eerlijk zeggen dat ik van iedere partij weet dat het mijn laatste kan worden, op Roland Garros en van mijn carrière. Dat is gewoon de situatie waar ik in zit.”
“Ik heb echt weer veel te stellen gehad met mijn voet. Ik weet niet wat er de komende tijd gebeurt met mijn carrière, dus ik probeer er maar zoveel mogelijk van te genieten en te vechten om mijn droom in leven te houden”, luidt de weinig optimistische boodschap van Nadal.
“Ik hoop iedere keer weer dat ik een nieuwe kans krijg om op het hoogst mogelijke niveau te tennissen en dan moet ik vanaf daar weer verder kijken”, vervolgt hij. Nadal speelde voor zijn prachtige triomf op de Australian Open vijf maanden lang geen wedstrijden en ook nu scheelt er altijd wel iets aan.
picture

Roland Garros | Auger-Aliassime en Nadal vermaken publiek met geweldige rally

Djokovic

Dat klinkt niet als de beste voorbereiding op een zware kwartfinale met Djokovic, die juist steeds beter in zijn ritme komt nadat hij begin dit jaar nog door diverse toernooien werd geweerd op basis van zijn ongevaccineerde status. Als de partij in de avondsessie wordt gepland, maakt dit de uitdaging op langzamer gravel nog groter.
Ook Eurosport-expert Chris Evert vreest dat het einde nadert voor Nadal. “Hij klinkt vermoeid. En ik wil niet zeggen dat hij uit elkaar begint te vallen, maar je ziet dat het steeds zwaarder wordt. Iedere partij, iedere training hakt erin. Ik heb groot respect voor Nadal omdat hij op zijn 35ste nog steeds wereldtop is, maar het moment dat hij stopt, komt echt naderbij. Ik geef hem nog hooguit twee of drie jaar als actieve speler.”

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie