Premium
Tennis

Rafael Nadal - Casper Ruud

03:25:22

Herhaling
De finale van Roland Garros begint zondag rond de klok van 15:00 uur. Vlak voordat de eerste bal wordt geslagen, openen we ook officieel dit liveblog. Het commentaar bij de wedstrijd wordt verzorgd door Kristie Boogert.

14 keer Roland Garros, 22 Grand Slams

Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51
Wauw, wauw, wauw. Rafael Nadal wint voor de veertiende keer Roland Garros. Dit is de 22e Grand Slam-titel van Rafael Nadal. Niks anders dan een daverend applaus. Met 6-3 6-3 6-0 is het sprookje van Casper Ruud snel afgelopen.

Eén game verwijderd

Rafael Nadal heeft nog één game nodig om voor de 22e keer op rij een Grand Slam te winnen.

Haven in zicht

Het einde is in zicht voor Rafael Nadal. In de derde set staat er geen maat op de Spanjaard. Casper Ruud heeft geen antwoord op het spel van de 21-voudige Grand Slam-winnaar

Nadal dendert door

Ook in de derde set laat Nadal vrijwel geen teken van zwakte zien. De Spanjaard won zijn eigen servicegame en breekt daarna direct zijn tegenstander. 2-0 in de derde set.

Ook tweede set voor Nadal

Ook de tweede set is voor Rafael Nadal. Ruud laat momenten van pure klasse zien, maar in de langere rally's is het keer op keer Nadal die aan het langste eind trekt.

Fan van de underdog

Het tennispubliek is vaak fan van de underdog om twee redenen: Wie is er nog geen fan van de underdog en een goeie underdog zorgt vaak voor een langere wedstrijd. Het publiek van deze finale staat dus ook vol achter Ruud!

Nadal slaat terug

Nadal is direct na zijn verloren servicegame weer scherp. De Noor kan geen moment ontsnappen en wordt direct weer gebroken door Nadal.

Ruud breekt nadal met love-game

De zon begint steeds meer te schijnen. Normaal gesproken pakt dat uit in het voordeel van Nadal, maar niet deze keer. Ruud breekt de Spanjaard en staat 3-1 voor in de tweede set. Een dure dubbele servicefout maakt een love-game voor de Noor!

Sterk begin tweede set

Ruud vecht zich knap terug in zijn eigen servicegame aan het begin van de tweede set. Ondanks de game point van Nadal houdt Ruud het hoofd koel trekt zijn de game naar zich toe.

Eerste set voor Nadal

Rafael Nadal pakt de eerste set van de finale. Met 6-3 is de Spanjaard te sterk voor Ruud. De Noor heeft nog geen antwoord op de tempo versnellingen van Nadal.

Wel een snelle wedstrijd

De zesde game van de finale is voor Ruud. Hij behoudt zijn eerste servicegame en maakt er 4-2 van voor Nadal na iets meer dan een half uur spelen.

We hebben een wedstrijd!

Casper Ruud breekt Nadal in zijn tweede servicegame. De Noor mag nu gaan serveren om de stand gelijk te trekken.

Nadal breekt Ruud

De eerste servicegame van Ruud valt uit in het voordeel van Nadal. De Noor probeert creatief te spelen, maar vooralsnog heeft Nadal steeds een antwoord.

1-0 Nadal

Geen verrassingen in de eerste servicegame. Nadal wint zijn eerste game na vier minuten op de baan in Parijs.

Debutant vs veteraan

De finale van Roland Garros 2022 is begonnen! Rafael Nadal versus Casper Ruud. Nadal mag beginnen met serveren en ook is het eerste punt voor de Spanjaard!

Rafael Nadal

Rafael Nadal is de absolute topfavoriet in deze finale. Onderweg moest de Spanjaard al afrekenen met de nummer één van de wereld: Djokovic. In de halve finale leek er een kraker van een wedstrijd te ontstaan tegen Zverev. Na drie uur tennis was de tweede set niet eens uitgespeeld, maar toen sloeg het noodlot toe en ging de Duitser door zijn enkel.
Mocht Nadal deze editie van Roland Garros winnen dan heeft hij maar liefst 22 Grand Slams gewonnen, waarvan veertien keer Roland Garros. Dat is toch wel de bevestiging dat Nadal de echte 'Goat' is van het tennis.

Roland Garros | Geblesseerde Zverev komt terug naar de baan om op te geven en Nadal te feliciteren

Casper Ruud

Casper Ruud staat voor het eerst in zijn leven in de finale van een Grand Slam. Dat deze dan direct ook tegen Rafael Nadal zou zijn had de Noor nooit verwacht. Ruud noemt zichzelf een 'superfan' van Nadal.
Als tiener keek hij al naar de wedstrijden van Nadal in de hoop ooit zo goed te kunnen tennissen. 24 sets later staat hij tegenover de Spanjaard in de finale van Roland Garros.

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48