Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Monte Carlo | “Hij is een van de meest oneerlijke spelers” - Zverev spreekt zich uit over Medvedev

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 14/04/2023 om 12:23 GMT+2

Alexander Zverev en Daniil Medvedev zorgden in Monte Carlo voor een ware thriller in hun wedstrijd bij de laatste zestien. Zverev liet in de partij twee matchpoints onbenut en verloor uiteindelijk na meer dan drie uur spelen met 3-6 7-5 7-6 (7). De Duitser had na afloop geen goed woord over voor de Rus en uitte zijn ongenoegen.

Monte Carlo | “Hij is een van de meest oneerlijke spelers” - Zverev spreekt zich uit over Medvedev

Zverev lijkt iedere wedstrijd steeds beter te spelen en zijn vorm weer langzaam te vinden. De nummer zestien van de wereld scheurde vorig jaar op Roland Garros zijn enkelband af en was daarom acht maanden uit de roulatie. Zverev verloor nipt bij het Masters-toernooi van Monte Carlo zijn wedstrijd tegen Medvedev en was niet te spreken over het gedrag van zijn tegenstander.
Netpaal
“Ik neem eerlijkheid en sportiviteit heel serieus, maar helaas heeft Daniil daar niets van”, aldus Zverev tegenover SKY. Zverev mocht op 5-4 in de tweede set serveren voor de wedstrijd, maar toen gebeurde er iets opmerkelijks. Medvedev verwijderde bij de kantwissel de netpaal en liet hem zo op het veld liggen.
Zverev bekeek het voorval van dichtbij en lachte vol verbijstering naar zijn coach. Medvedev kreeg gek genoeg geen waarschuwing van de umpire. Zverev werd de volgende game prompt gebroken en zo kwam Medvedev weer terug in de partij.
De voormalig nummer twee van de wereld was uit zijn ritme gebroken door de rare streek van Medvedev. “Hij probeert er alles aan te doen om nog te winnen als hij achter staat en ik ben enorm teleurgesteld.”
Toiletpauze
Medvedev nam op een 4-3 stand in de derde set een toiletpauze en dit zorgde voor nog meer opwinding. “Er zijn duizend situaties waarin hij het gevoel heeft dat ik beter sta te spelen en daardoor probeert hij elke keer iets te doen. Je kunt natuurlijk beargumenteren dat ik me niet moet laten afleiden en dat is ook inderdaad helemaal mijn schuld.”
picture

Roland Garros | Zverev in rolstoel van de baan na verzwikking van de enkel

Eerlijkheid
Zverev gaf zijn eigen kritiek op zijn spel toe, maar gaat toch verder: “Ik vind dat eerlijkheid in de sport altijd een onderdeel moet zijn. Medvedev is gewoon een van de meest oneerlijke tennissers van de wereld.”
Zverev neemt de rivaliteit tussen Roger Federer en Rafael Nadal als voorbeeld hoe het hoort. “De rivaliteit tussen Roger en Rafa was over de hele wereld populair en werd door iedere tennisfan gewaardeerd. Een van de redenen hiervoor was dat ze altijd eerlijk tegen elkaar waren. Helaas kun je dat niet van Medvedev zeggen en dat vind ik als sportman echt jammer.”
Het ongenoegen van Zverev tegenover Medvedev was aan het einde van de wedstrijd zichtbaar. De verplichte handdruk aan het net ging erg snel en de spelers keken elkaar niet aan in de ogen. Medvedev speelt vrijdagmiddag zijn kwartfinale partij tegen de Deen Holger Rune.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie