Na te zijn uitgeschakeld in het dubbelspel tijdens het Mexico Open ging Alexander Zverev volledig door het lint. Hij sloeg zijn racket kapot op de scheidsrechters stoel, slechts enkele centimeters onder de voet van de umpire.
De Duitser werd door de organisatie meteen uit het toernooi gezet, waarnaast hij ook een boete ontving en hij bovendien het prijzengeld en ATP-punten moest inleveren.

Tennis | Alexander Zverev uit de Mexican Open gezet na aanval met racket op scheidsrechter

Roland-Garros
Roland-Garros : Fabio Fognini vs Alexei Popyrin
6 UUR GELEDEN

VOORWAARDELIJKE SCHORSING

Inmiddels velde de ATP ook haar oordeel. Zverev krijgt een voorwaardelijke schorsing van acht weken en moet nog eens 25.000 dollar boete betalen. Dat is volgens sommigen een te lichte straf.
Zo liet Mats Wilander zich al kritisch uit over de straf. In zijn ogen was een schorsing niet gek geweest en nu heeft Nadal zich in soortgelijke bewoordingen uitgelaten.

Tennis | Zverev schaamt zich voor gedrag in Acapulco - “Slechtste moment uit mijn leven”

TRAININGSPARTNERS

Nadal en Zverev trainen regelmatig samen en de winnaar van de Australian Open weet dat zijn jonge collega enorm spijt heeft van wat hij heeft gedaan - de olympisch kampioen ging zelfs al in therapie - maar toch had Nadal liever een zwaardere straf gezien.
"Ik gun hem het allerbeste, maar in het algemeen zou ik liever zwaardere straffen zien om onze sport en onze umpires te beschermen." De Spanjaard benadrukt daarbij de voorbeeldfunctie van toptennissers richting jonge supporters.
Roland-Garros
Roland-Garros : Leylah Fernandez vs Kristina Mladenovic
6 UUR GELEDEN
Roland-Garros
Roland-Garros : Coco Gauff vs Rebecca Marino
6 UUR GELEDEN