Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Eerste echte grote verrassing een feit met uitschakeling Elena Rybakina

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 02/09/2023 om 11:03 GMT+2

De eerste, echte grote verrassing heeft zich voorgedaan in het toernooi bij de vrouwen. Elena Rybakina slaagde er niet in om de derde ronde te overleven. Het is de tweede keer dit jaar op de Slams dat ze er in de eerste ronde uit vliegt. De Kazachse verloor na drie spannende sets van Sorana Cirstea, die haar grootste zege van het seizoen noteerde. Het werd 6-3 6-7(6) 6-4.

US Open | Eerste echte grote verrassing een feit met uitschakeling Elena Rybakina

Rybakina en het US Open zijn nog geen gelukkig huwelijk. De Kazachse kwam in New York nog nooit verder dan de derde ronde. Ook dit jaar lukte dat niet. In de derde ronde werd ze verrassend uitgeschakeld door Cristea.
De als nummer vier geplaatste tennisster had nog extra rust gekregen in aanloop naar haar derde ronde partij aangezien haar tegenstander in de tweede ronde zich had teruggetrokken. Toch won de Roemeense de eerste set. Rybakina had een tiebreak nodig om er een derde set uit te slepen.

Bencic

In die derde set stond het al snel 4-1 voor de Roemeense. Uiteindelijk sleepte de nummer dertig van de derde set met 6-4 binnen. Het is de eerste keer dat ze de vierde ronde bereikt op de US Open.
Daarin treft ze de Zwiterse Belinda Bencic, die in de derde ronde drie drie sets nodig had om Lin Zhu te verslaan.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie