Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Sabalenka overklast Kasatkina als nieuwe nummer één van de wereld

Kevin van Nunen

Geupdate 05/09/2023 om 10:01 GMT+2

Er staat voorlopig geen maat op Aryna Sabalenka in New York. De Belarussische versloeg maandagnacht Daria Kasatkina met grote overmacht (6-1, 6-3) en plaatste zich daarmee simpel voor de kwartfinale op de US Open. Sabalenka is bovendien de nieuwe nummer één van de wereld, nadat Iga Swiatek verrassend onderuitging tegen Jelena Ostapenko.

US Open | Sabalenka overklast Kasatkina als nieuwe nummer één van de wereld

Dat Sabalenka zich voor het eerst in haar carrière de beste van de wereld mocht noemen, wist ze al voordat ze de baan opstapte, maar het nieuws leek Sabalenka niet bepaald extra druk mee te geven.
De winnares van de jongste Australian Open begon ijzersterk aan haar partij, brak Kasatkina direct in de tweede game en gunde de huidige nummer 14 van de WTA-ranking in de eerste set slechts één schamele game.
picture

US Open | Titelverdediger Swiatek onderuit tegen angstgegner Ostapenko, verliest nummer 1-positie

Chinese verrassing in kwartfinale

In de tweede set bood Kasatkina wat beter partij. De Russin wist bovendien ook twee keer een servicegame van Sabalenka af te snoepen, maar vergat daarbij haar eigen games te behouden. Na iets meer dan een uur was de klus voor Sabalenka dan ook geklaard.
In de kwartfinale neemt de 25-jarige Sabalenka het op tegen de Chinese Zheng Qinwen. Zheng versloeg in haar vierde ronde verrassend Ons Jabeur in twee sets. Het twintigjarige talent staat voor het eerst in haar loopbaan in de kwartfinale van een grandslamtoernooi.
picture

US Open | Zheng Qinwen ten koste van niet-fitte Jabeur naar kwartfinale

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie