Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Sabalenka verslaat Keys na spannende partij via match-tiebreak voor plek in finale

Kevin van Nunen

Geupdate 08/09/2023 om 10:42 GMT+2

Aryna Sabalenka heeft van ver moeten komen om zich te plaatsen voor de finale van de US Open. De nieuwe nummer één van de wereld kreeg een bagel om de oren van Madison Keys, maar knokte zich daarna in twee tiebreaks alsnog naar de winst: 0-6 7-6(1) 7-6(5). Bizar genoeg juichte Sabalenka in de match-tiebreak al na het maken van het zevende punt… drie punten te vroeg.

US Open | Sabalenka verslaat Keys na spannende partij via match-tiebreak voor plek in finale

Het gebeurt tennissers wel vaker dat ze te vroeg juichen en dan vooral in een match-tiebreak, als er geen zeven maar tien punten moeten worden gemaakt - inclusief twee verschil. Enkele punten later kon de Belarussische alsnog opgelucht ademhalen omdat ze haar tweede Grand Slam-finale had bereikt.
Het leek er in eerste instantie niet op dat Sabalenka mag strijden om een tweede kroon. De winnares van de Australian Open begon zeer slecht aan de halve eindstrijd en was zichtbaar gefrustreerd dat de ballen wel goed van het racket van Keys spatten. De eerste set was met 6-0 snel voorbij.
picture

US Open | Sabalenka juicht in match-tiebreak drie punten te vroeg voor finaleplek

Keys bijna naar finale

Het ging in de tweede set nog niet direct veel beter met Sabalenka, die een break achter kwam, en op weg leek naar een derde nederlaag op rij in bij de laatste vier op een Grand Slam. Op 3-5 werd het 0-15 en kon Keys de halve finale ruiken, maar toen de Amerikaanse voor de partij mocht serveren, leverde ze haar service in met een lovegame. Toen kantelde het perspectief.
Sabalenka knokte zich terug in de set en maakte in de tiebreak duidelijk dat ze nog altijd op een missie was om de finale te bereiken: 7-1. Ook in de laatste set ging het gelijk op. Er deden zich nauwelijks breakpoints voor, waardoor een nieuwe tiebreak, een match-tiebreak dit keer, onontkoombaar was.
picture

US Open | Coco Gauff heeft twee sets nodig om via Muchova de finale te bereiken

Finale tegen Gauff

Daarin zette Sabalenka direct een grote stap door de eerste vier punten op te eisen. Dit keer was het aan Keys om zich terug te knokken. Ze kwam tot 3-5, maar toen plaatste Sabalenka een nieuwe tussensprint en toen ze voor de tweede keer juichte was de finaleplaats écht binnen.
Sabalenka neemt het in de finale op tegen Coco Gauff. Voor beide speelsters wordt het zaterdag hun tweede finale op een major. Sabalenka won al een Grand Slam, Gauff nog niet.
picture

AusOpen | Van koningin dubbele fouten tot Grand Slam-winnares - Sabalenka verslaat Rybakina

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie