Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"

Tobias Kappelle

Gepubliceerd 12/09/2022 om 17:41 GMT+2

Carlos Alcaraz heeft in een exclusief interview met Eurosport expert Alex Corretja openhartig gesproken over de finale die hij gisteravond won van Casper Ruud. In de tweede set ging het een tijdje minder met de Spanjaard en tegenover Corretja gaf hij toe dat de zenuwen hem op dat moment wat te veel werden. Alcaraz toonde echter karakter en herpakte zich, wat hem veel lof oplevert van Corretja.

US Open | Bekijk samenvatting finale Alcaraz - Ruud met eerste Grand Slam voor wonderkind

Na afloop kon Alcaraz nauwelijks bevatten dat hij daadwerkelijk een grandslam gewonnen had: "Het is ongelofelijk om deze trofee in mijn handen te hebben en de nummer 1 van de wereld te zijn. Het is iets waar ik altijd al van gedroomd heb toen ik begon met tennissen. Ik heb hard gewerkt om hier te komen en het is een heel speciaal moment voor me dat ik nooit meer ga vergeten."
Toch had het weinig gescheeld of de zenuwen waren Alcaraz te machtig geworden: "Ik won de eerste set natuurlijk en daarna voelde ik dat Ruud tactisch wat veranderingen had doorgevoerd. Toen werd ik een beetje nerveus, maar daarna werd ik weer rustig en kon ik weer beter gaan spelen."
picture

US Open | De top 5 punten van eindwinnaar Carlos Alcaraz in New York

Niet alleen Alcaraz was blij met de overwinning, ook Alex Corretja is in de wolken: "Ik ben erg emotioneel. Niet alleen voor Carlos, maar voor het tennis in zijn geheel. Ik vond het een soort viering van tennis, van sport en van de houding van allebei de spelers om zo hard mogelijk te vechten als ze konden."
"Hij was moe en raakte een beetje in paniek bij bepaalde punten, maar aan het einde van de dag heeft hij een manier gewonnen om te winnen en dat is het meest belangrijke. Voor iemand van negentien jaar oud heeft hij de situatie fantastisch afgehandeld", aldus de oud-tennisser.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie