Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | "Hij zit pas op 60%" - Ferrero ziet nog genoeg ruimte voor verbetering bij Alcaraz

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 12/09/2022 om 17:27 GMT+2

Juan Carlo Ferrero ziet dat zijn pupil Carlos Alcaraz nog veel beter kan worden. Dat zei de coach na de zege van de Spanjaard op de US Open. Door de zege is Alcaraz nu de jongste Grand Slam-kampioen sinds Rafael Nadal in 2005 en de jongste nummer één van de wereld sinds de invoering van de ATP-ranglijst in 1973.

Carlos Alcaraz.

Foto: Getty Images

De Spaanse coach sloot na de zege van zijn pupil aan bij landgenoot en Eurosport-analist Alex Corretja om de zege te vieren. Daar vertelde hij dat er nog meer in het vat zit voor de nieuwe US Open-kampioen.
"Ik heb hem verteld dat ik hem pas op 60 procent zie. Hij kan nog veel dingen verbeteren. We weten allebei dat we moeten blijven werken"
"Je moet op hoog niveau blijven werken en spelen op de toernooien om te blijven winnen", zei de Spanjaard, die zelf op de US Open in 2003 de eerste plaats op de wereldranglijst bereikte. "Als je eenmaal nummer één bent, is het allesbehalve voorbij. Eigenlijk begint het harde werken dan pas", voegde Ferrero eraan toe.
picture

US Open | Alcaraz beleeft doorbraak in New York en pakt naast eerste Slam ook nummer 1-positie

Honger naar meer

Alcaraz was ook vastbesloten om te blijven verbeteren. "Hier heb ik van gedroomd als kind. Het is iets waar ik heel hard voor heb gewerkt samen met mijn team en mijn familie.
Voor nu ga ik genieten van dit moment, maar tuurlijk ben ik hongerig naar meer. Ik wil jaren in de top blijven."
“Ik was wel een beetje moe. Alleen ik zeg altijd dat er tijdens een finale op een toernooi geen tijd is om moe te zijn. Je moet alles geven wat je in je hebt en dat is ook weer iets waar ik heel, heel hard aan heb gewerkt.”
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie