Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Organisatie Grand Slam maakt geen uitzondering en kan Djokovic niet helpen

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 21/07/2022 om 10:43 GMT+2

De naam van Novak Djokovic staat vermeld op de inschrijflijst van de US Open, maar de kans is klein dat hij daadwerkelijk in actie komt. De ongevaccineerde winnaar van Wimbledon komt de Verenigde Staten niet in en de organisatie van de Grand Slam heeft geen plannen de regels te buigen zodat Djokovic alsnog kan meedoen.

De naam van Djokovic staat op de inschrijflijst, maar deelname is onwaarschijnlijk

Foto: Getty Images

Djokovic ging vorig jaar in het Arthur Ashe Stadium op voor een Calendar Slam, maar verloor in de finale van Daniil Medvedev en sindsdien is het keer op keer maar de vraag of we hem terugzien op de baan. Dit heeft niet met kwaliteit of blessures te maken, maar alles met de keuze van de Serviër om geen coronaprik te halen.
Na het missen van de Australian Open wordt de kans met de dag groter dat Djokovic ook in New York verstek moet laten gaan. “De US Open stelt vaccinatie niet verplicht, maar wij volgen wel de opstelling van de overheid van de Verenigde Staten”, laat de organisatie weten bij het vrijgeven van de inschrijflijst.
picture

Wimbledon | “Hij is een beetje een God” - Kyrgios na nederlaag in finale tegen Djokovic

Coronaprik

De opstelling van de overheid houdt het volgende in: buitenlanders zijn welkom in de Verenigde Staten, maar dan moeten ze wel gevaccineerd zijn. Djokovic is dat niet en is ook absoluut niet van plan om een coronaprik te halen. Liever mist hij opnieuw een Grand Slam.
De opstelling van zowel de Amerikaanse overheid als Djokovic zelf betekent dat de zaak langzaam begint vast te lopen. Niet alleen voor de US Open trouwens, ook de mogelijke voorbereiding gaat compleet overhoop.
“Als Djokovic zijn mouw niet oprolt en geen coronaprik laat zetten, kan hij niet meedoen”, aldus de directeur van het ATP-toernooi in Montreal. Canada hanteert dezelfde inreisregels als de Verenigde Staten. De gevolgen strekken ver, want als gevolg van een verloren rechtszaak is het ook nog maar de vraag of Djokovic mag meedoen aan de Australian Open van 2023.
picture

Wimbledon | Djokovic zegeviert ten koste van Kyrgios voor de zevende keer op heilig gras

McEnroe

Djokovic zelf hield er direct na zijn triomf op het heilige gras van Londen al rekening mee dat hij niet in het vliegtuig richting Amerika hoeft te stappen. “Waar en wanneer ik maar kan, wil ik tennissen. Maar dan moet wil wel toestemming krijgen. Als ik niet mag meedoen, blijf ik thuis. En dan vergaat heus de wereld niet.”
John McEnroe ontpopte zich de laatste dagen als hoeder van Djokovic. Hij vindt het belachelijk dat de grootheid de US Open waarschijnlijk mist. “Er moet een oplossing te verzinnen zijn. Laat Djokovic naar Amerika komen en meedoen. We gaan toch niet meemaken dat Amerikaanse politici het slechte voorbeeld van Australië volgen…?”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie