De weg naar de kwartfinale ligt open voor Williams. De Amerikaanse treft in de derde ronde, met de Australische Ajla Tomljanovic, de nummer 46 op de WTA-ranglijst. In een eventuele vierde ronde wacht vervolgens Liudmila Samsonova (35e van de wereld) of Aleksandra Krunic (96e van de wereld).
Zelf bekijkt de afzwaaiende Williams het ronde per ronde. “Alles is vanaf nu een bonus. Ik ben hier en ik geniet ervan. Ik heb al heel veel mooie dingen gedaan en vandaag dacht ik ‘Serena je hebt al gewonnen, speel gewoon vrij’ en dat heb ik ook gedaan."

Hoogtepunten Williams - Kontaveit - US Open

US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

Favoriet voor de titel

Waar de Amerikaanse de druk bij zichzelf probeert weg te halen, bombarderen anderen Williams direct tot favoriet voor de titel. Zo ook Eurosport-expert Mats Wilander. “Ze speelt heel goed, ze verslaat de nummer twee van de wereld. Ik sta versteld.”
“Ik ben verrast dat ze dit presteert, maar we hebben Serena dit al vaker zien doen op Grand Slams. Ze wint een partij, dan wint ze er twee en dan veranderen alle verhoudingen en is ze een van de grote favorieten”, vertelt Wilander.

Sterke Australische

In de derde ronde wacht Ajla Tomljanovic. De Australische versloeg eerder dit jaar nog Paula Bodosa op het WTA-toernooi van Cincinnati. De partij staat aanstaande vrijdag rond vijf uur op de planning.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41