Volgens berichten van verschillende Amerikaanse media leidt een Servische burger genaamd Nebojsa Jovanovic een campagne om te proberen Djokovic Amerika in te krijgen zodat hij de US Open kan spelen. Jovanovic is eigenaar van een bedrijf dat tennis onder Serviërs in het buitenland promoot.
Samen met de Alliantie van Servische-Amerikanen heeft Jovanovic Joe Biden geschreven in de hoop dat hij gebruik wil maken van presidentiële proclamatie nummer 10294 van 25 oktober 2021, die zegt dat niet-gevaccineerde buitenlandse burgers het land kunnen binnenkomen om redenen van nationaal belang.
Jovanovic schrijft. "De US Open is het grootste tennistoernooi ter wereld en het zou niet zijn wat het is zonder Novak Djokovic. Rekening houdend met de economische situatie en de crisis op alle niveaus zou de VS Djokovic toe moeten staan om deel te nemen."
US Open
US Open | "Beste spelers moeten meedoen" - Medvedev hoopt op deelname Djokovic in New York
GISTEREN OM 08:05
"Hij heeft het toernooi drie keer gewonnen en de Servische tennisser vormt geen bedreiging voor de veiligheid. Hij is één van de gezondste mensen ter wereld vanwege zijn gedisciplineerde leven en bovendien dient hij als romodel voor miljoenen mensen over de hele wereld."
De VS heeft er belang bij dat de beste speler ter wereld meedoet op het grootste tennistoernooi in het land, vooral ook omdat hij recent zijn zevende Wimbledon-titel heeft gewonnen."

Wimbledon | Bekijk in samenvatting hoe Djokovic zijn zevende kroon verovert

Debacle in Australië

Het is niet de eerste keer dat Djokovic in een vaccinatiesoap terecht komt. Begin dit jaar werd de 21-voudig Grand Slam-winnaar al geweerd bij de Australian Open nadat de Australische minister van Immirgratie zijn visum had gecanceld.
Door die beslissing moest Djokovic het land verlaten, waardoor hij niet voor zijn tiende titel in Melbourne kon gaan.
Uiteindelijk was het Rafael Nadal, de grote rivaal van de Serviër, die de zege in Melbourne pakte na een geweldige vijfsetter in de finale tegen Daniil Medvedev.

AusOpen | Nadal schrijft na dik vijf uur tennis historie met winst 21ste Grand Slam

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
Tennis | Mats Wilander over afscheid ‘menselijke’ Williams - “Serena beste aller tijden"
12/08/2022 OM 10:05
US Open
US Open | VS versoepelen coronaregels, maar Djokovic blijft in wachtkamer
12/08/2022 OM 10:02