Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Servische burger schrijft brief aan Biden en vraagt om toelating Djokovic

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 29/07/2022 om 15:55 GMT+2

Een Servische burger heeft een brief gestuurd naar de president van de Verenigde Staten, Joe Biden, met het verzoek Novak Djokovic het land binnen te laten zodat hij de US Open kan spelen. Er is een presidentiele bevoegheid die vrijstellingen bevat voor niet-gevaccineerde reizigers die de overheid kan invoeren voor "nationaal belang."

Novak Djokovic

Foto: Eurosport

Volgens berichten van verschillende Amerikaanse media leidt een Servische burger genaamd Nebojsa Jovanovic een campagne om te proberen Djokovic Amerika in te krijgen zodat hij de US Open kan spelen. Jovanovic is eigenaar van een bedrijf dat tennis onder Serviërs in het buitenland promoot.
Samen met de Alliantie van Servische-Amerikanen heeft Jovanovic Joe Biden geschreven in de hoop dat hij gebruik wil maken van presidentiële proclamatie nummer 10294 van 25 oktober 2021, die zegt dat niet-gevaccineerde buitenlandse burgers het land kunnen binnenkomen om redenen van nationaal belang.
Jovanovic schrijft. "De US Open is het grootste tennistoernooi ter wereld en het zou niet zijn wat het is zonder Novak Djokovic. Rekening houdend met de economische situatie en de crisis op alle niveaus zou de VS Djokovic toe moeten staan om deel te nemen."
"Hij heeft het toernooi drie keer gewonnen en de Servische tennisser vormt geen bedreiging voor de veiligheid. Hij is één van de gezondste mensen ter wereld vanwege zijn gedisciplineerde leven en bovendien dient hij als romodel voor miljoenen mensen over de hele wereld."
De VS heeft er belang bij dat de beste speler ter wereld meedoet op het grootste tennistoernooi in het land, vooral ook omdat hij recent zijn zevende Wimbledon-titel heeft gewonnen."
picture

Wimbledon | Bekijk in samenvatting hoe Djokovic zijn zevende kroon verovert

Debacle in Australië

Het is niet de eerste keer dat Djokovic in een vaccinatiesoap terecht komt. Begin dit jaar werd de 21-voudig Grand Slam-winnaar al geweerd bij de Australian Open nadat de Australische minister van Immirgratie zijn visum had gecanceld.
Door die beslissing moest Djokovic het land verlaten, waardoor hij niet voor zijn tiende titel in Melbourne kon gaan.
Uiteindelijk was het Rafael Nadal, de grote rivaal van de Serviër, die de zege in Melbourne pakte na een geweldige vijfsetter in de finale tegen Daniil Medvedev.
picture

AusOpen | Nadal schrijft na dik vijf uur tennis historie met winst 21ste Grand Slam

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie