Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Oplettende Zverev laat toeschouwer uit stadion verwijderen na Hitler-leus

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 05/09/2023 om 11:17 GMT+2

Alexander Zverev was maandagnacht in een heerlijk gevecht te sterk voor Jannik Sinner op de US Open, maar na afloop gaat het niet alleen over de prachtige rally’s tussen de twee mannen. In de vierde set werd namelijk een toeschouwer uit het stadion gezet nadat hij een bekende Hitler-uitspraak riep.

US Open | Oplettende Zverev laat toeschouwer uit stadion verwijderen na Hitler-leus

Dat de ‘fan’ niet weg kon komen met zijn walgelijke gedrag was vooral te danken aan de oplettendheid van Zverev die zijn servicegame onderbrak om het probleem aan te kaarten bij de umpire. De Duitser had de man in het publiek “Deutschland über alles” horen zeggen.
De drie woorden zijn een verwijzing naar het omstreden eerste couplet van het Duitse volkslied. Doordat de zin wordt gelinkt aan Adolf Hitler wordt het eerste couplet al jaren niet meer gezongen. “Hij zei net de bekendste Hitler-zin die er is”, reageerde Zverev direct.
picture

US Open | Sinner gaat ten onder in fysieke strijd - krampaanval na rally tegen Zverev

Boze umpire grijpt in

Umpire James Keothavong twijfelde geen moment en besloot direct op te treden. De Brit ontdekte, met behulp van de security en andere fans in no-time welke toeschouwer de woorden had uitgesproken en de man werd uit het stadion geknikkerd.
Zverev won de partij uiteindelijk in vijf sets met 6-4, 3-6, 6-2, 4-6 en 6-3.
picture

US Open | Zverev klopt Sinner in prachtig gevecht - uitputtingsslag van vijf sets

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie